1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Düzmece “kaza” çetesi YAKALANDI!
Düzmece “kaza”  çetesi YAKALANDI!

Düzmece “kaza” çetesi YAKALANDI!

Tatlısu-Geçitkale arasında hasarlı araçları çekici ile olay yerine götürerek kaza süsü veren ve sigorta şirketinden yüklü miktarda para temin eden bir çete daha ortaya çıkarıldı…

A+A-

Zanlı Resul Kurtoğlu, Serap Öztaşdönderen, Hikmet Bestami Vural, Ahmet Calayır ve Mehmet Biçakcı aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.


Tatlısu ve Geçitkale arasında hasarlı araçları çekici üzerinde olay yerine götürerek kaza süsü veren ve sigorta şirketinden yüklü miktarda para temin eden bir çete daha ortaya çıkarıldı. 26 Şubat ve 4 Mart tarihlerinde meydana gelen 2 ayrı düzmece kazalarla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı. “Sahtekarlıkla para temin etme”, “Sahtekarlıkla kayıt temin etme” ve “Polise yalan ifade verme” suçlarından dolayı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Resul Kurtoğlu, Serap Öztaşdönderen, Hikmet Bestami Vural, Ahmet Calayır ve Mehmet Biçakcı aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Düzmece kazalarla sigortadan yüklü miktarda para aldılar…
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu Feray Seracı, zanlı Resul Kurtoğlu’nun 4 Mart tarihinde Tatlısu Polis Karakolu’na gelerek zanlı Ahmet Calayır adına kayıtlı ancak zanlı Serap Öztaşdönderen ile Hikmet Bestami Vural’a ait olan ve zanlı Kurtoğlu’nun yönetiminde bulunan JG 469 plakalı araçla tek başına kaza yaptığını bildirdiğini belirtti. Seracı, kaza ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında kaportacı yanında muhasebecilik yapan zanlı Öztaşdönderen ile nişanlısı zanlı Vural’ın, sigortadan para almak için önceden düzmece kaza planladıklarını ve zanlı Öztaşdönderen’in istediği doğrultusunda düzmece kazayı zanlı Kurtoğlu’nun üstlendiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Kazdıkları kuyuya düştüler…
Polis Çavuşu Feray Seracı, 4 Mart tarihinde sigortadan para almak için zanlı Resul Kurtoğlu, Serap Öztaşdönderen ve Hikmet Bestami Vural’ın düzmece kaza için anlaştıklarını anımsattı.  zanlı Kurtoğlu’nun, şuan Girne Boğaz Polis Karakolu’nda benzeri suçtan dolayı tutuklu olan Bekir Erişmen ile birlikte JG 469 plakalı aracı aldıklarını ve aracı Erişmen’in kullandığı sırada düzmece kaza planlarken yanlışlıkla gerçekten kaza yaptıklarını belirten Seracı, Zürih Sigorta tarafından araca 25 bin 600 TL’lik ödeme yapıldığını açıkladı.

Hasarlı araçları çekici üzerinde olay yerine getirdiler…
Olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu, 26 Şubat tarihinde ise Tatlısu-Geçitkale arasında zanlı Mehmet Biçakcı’nın yönetimindeki DE 602 plakalı araç ile Bekir Erişen yönetimindeki GP 888 plakalı aracın çekiciler üzerinde olay yerine getirilerek olmamış bir kazayı olmuş gibi göstererek, zanlı Biçakcı’nın polise kaza yaptığı yönünde yalan ifade verdiğini ve GP 888 plakalı araç için Zürih Sigorta’dan 70 bin TL ödeme yapıldığını açıkladı. Seracı, ayrıca zanlı Biçakcı’nın daha önce de Girne’de ayni şekilde düzmece kaza yaptığının tespit edildiğini belirtti.

3’er gün tutukluluk talep edildi…
Polis Çavuşu Feray Seracı, meseleler ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirterek tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Tacan Reynar, her 5 zanlının da tahkikat maksatları bakımdan 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. 

 

(Gamze BAYKUR)

Bu haber toplam 6323 defa okunmuştur
Etiketler : , ,