1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Dünyanın En İyi Caz Ustaları Çok Yakınınızda!
Dünyanın En İyi Caz Ustaları Çok Yakınınızda!

Dünyanın En İyi Caz Ustaları Çok Yakınınızda!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, yine yenilikçi ve keşiflerle dolu bir programla dopdolu. Festival, 4 Temmuz’da başladı, 20 Temmuz’a kadar Caz’a devam.

A+A-

Ersin Kaşif

Dile kolay, yirmidört seneden beridir dünyanın Caz ustalarını konuk eden İstanbul artık bir dünya markası. Bir saat uzağımızdan Caz’ın yıldızları geçerken kaçırmak olmaz. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, yine yenilikçi ve keşiflerle dolu bir programla dopdolu. Festival,  4 Temmuz’da başladı, 20 Temmuz’a kadar Caz’a devam. Caz’ın duayen isimlerinden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 20 farklı mekânında ağırlayarak farklı konser deneyimleri yaşayacağız. Festivalin ünlü isimlerinrinden bahsedelim;

 Fatoumata Dıawara & Hındı Zahra; Caz ve dünya müziğini benzersiz bir biçimde harmanlayan Zahra, sıcak ve ritmik bir caz ve dünya müziği akşamı için “Olympic Cafe Tour” projeleri kapsamında bir arada. Tutkulu kadın vokallerin gücüyle aklınızı başınızdan alacak bir akşam!

Dee Dee Brıdgewater,; Üç Grammy ödülü, yedi adaylığı, The Wiz müzikaliyle bir de Tony ödülü bulunan, Motown Records efsanesinin başrol oyuncularından Dee Dee Bridgewater, doğduğu şehir Memphis’in müzikal mirasına saygı duruşu niteliğindeki özel projesi ile festivalde.

“Terramondo” Jacky Terrasson & Stephane Belmondo; Blue Note ailesinin en değerli üyelerinden caz piyanisti Jacky Terrasson Fransız caz trompetçisi Stephane Belmondo ile birlikte klasik cazın yıldızını parlatacak.

Kandace Springs; Blue Note’un yeni keşfi piyanist, büyüleyici vokaliyle Kandace Springs, soul, caz ve popu birleştiren eğlenceli şarkılarıyla Sultan Park’ta sıcacık bir yaz akşamında sahnede olacak. İlhamını Sade, Ella Fitzgerald, Lauryn Hill, Billie Holiday, Nina Simone, Erykah Badu gibi divalardan alan genç müzisyenin sonrasında ABD’li caz bas gitaristi Christian McBride, yeni projesi New Jawn Quartet ile modern caz keşiflerine yelken açacak.

Roberto Fonseca; Buena Vista Social Club ile dünyayı turlayan, Küba müziğindeki köklere dönüşün destansı bir belgesi niteliğindeki son albümü ABUC ile dünya çapında başarı edinen Kübalı caz piyanisti Fonseca ile henüz 23 yaşındaki Kübalı neo-soul vokalisti, Gilles Peterson’un keşfi Arocena, yerinizde duramayacağınız ritimleriyle sıcacık bir Afro, Latin ve Küba müziği akşamı için bir arada. Uçuşan kıyafetlerinizi hazırlayın: Havana’nın büyülü atmosferine doğru hızlı bir yolculuğa çıkacaksınız.

Joshue Redman; Ülkemizin en köklü caz topluluklarından TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ve festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün de sahibi, topluluğun şefi Kamil Özler, usta bas gitarist Christian McBride ve kendi gruplarıyla olduğu kadar yaratıcı işbirlikleriyle de tanınan ABD’li caz saksofoncusu Joshua Redman ile buluşuyor. Meraklılarının her birini ayrı ayrı takip ettiği solistlerin İstanbul Caz Festivali için ilk kez bir araya geldiği bu gece, kaçıranın pişman olacağı bir konser vaat ediyor. Evet, Caz Geceleri başladı. Bizden söylemesi!

Bu haber toplam 2375 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 323 Sayısı

Adres Kıbrıs 323 Sayısı