1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. “Dünya Barışı” etkinliğine Ayhatun Ateşin de katıldı
“Dünya Barışı” etkinliğine Ayhatun Ateşin de katıldı

“Dünya Barışı” etkinliğine Ayhatun Ateşin de katıldı

29 Mart’ta farklı ülkelerden 23 sanatçının yer aldığı bu projede eserler, 2013 yılı içerisinde farklı zamanlarda Amerika'daki çeşitli müze ve galerilerde sergilenecek.

A+A-

Amerika’nın San Antonio kentinde, farklı ülkelerden sanatçıların “dünya barışı” için bir araya geldiği etkinliğe "Sessiz yürüyüş" isimli çalışmasıyla Sanatçı Ayhatun Ateşin de katıldı.

Ateşin’in verdiği bilgiye göre, küratörlüğünü Feride Demircan Comen’in yaptığı ve 29 Mart’ta farklı ülkelerden 23 sanatçının yer aldığı bu projede eserler, 2013 yılı içerisinde farklı zamanlarda Amerika'daki çeşitli müze ve galerilerde sergilenecek.

San Antonio’nun farklı etnik ve yerel kültürlerin uyumu ile dikkat çeken bir kent olduğu; Mexican ve yerli Amerikan kültürünün hakim olduğu bir askeri üs ve üniversite kenti olduğu bilgisini de veren Ateşin, özel davet alarak katıldığı etkinlikte “Sessiz yürüyüş” isimli video ve konseptle ilgili fotoğraflarıyla bu sergide yer aldığını kaydetti.

Bu projenin amacını, “Doğudan batıya, batıdan doğuya uzanan etkileri ve o etkilerin bilinç altımızda oluşturduğu estetik kriterleri sorgulamak. Amerika’daki müzelerin, küratörlerin ve sanat toplayıcılarının dikkatlerini diğer ülkelerde yaşayan sanatçılara ve sanat eserlerine çekmek. Böylelikle kolleksiyonerlere dünya sanatına ekledikleri ve çıkardıkları hakkında bir sorgulama ve tartışma imkanı sunabilmek” şeklinde açıklayan Ateşin, etkinliğe Türkiye, Almanya, Pakistan, Norveç, Hindistan, Çin, Brezilya, İtalya, Mısır, Luisiana, İspanya,Ukranya, Rusya, İsveç, Romanya, Amerika ve KKTC’den sanatçıların katıldığını belirtti.

(tak)

Bu haber toplam 1712 defa okunmuştur