1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Dr. Köroğlu tutuklanmadı, aleyhinde dava yoktur”
“Dr. Köroğlu tutuklanmadı, aleyhinde dava yoktur”

“Dr. Köroğlu tutuklanmadı, aleyhinde dava yoktur”

Dr. Süleyman Köroğlu’nun avukatından açıklama

A+A-

Estetik cerrahi operasyon sırasında “şüpheli ölümü” ile toplumda infial yaratan Anıl Aktunçlar’ın ameliyatına giren Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Süleyman Köroğlu için bu kez avukatları konuştu.
Köroğlu’nun önceki gün mahkemeye çıkarılması sonrasında açıklama yapan avukatları, “Müvekkilimiz Sn. Dr. Süleyman Köroğlu kesinlikle ‘Göz altına’ alınmamış veya ‘tutuklanmamıştır’. Bu meseleyle ilgili aleyhinde de halihazırda getirilmiş bir dava bulunmamaktadır” dedi.

İşte o açıklama

13.01.2017 tarihinde gerçekleştirilmiş ve müvekkilimizin de anılan ameliyatın ekibinde Anestezist olarak bulunduğu ameliyattan sonra çeşitli internet haber sitelerinde ve/veya gazetelerde Müvekkilim Sn. Dr. Süleyman Köroğlu’nu zan altında bırakacak ve/veya kamuoyu nezdinde aleyhine bir algı yaratacak şekilde yazılar yer alması hasebiyle işbu hususlara ilişkin cevap hakkımızın doğması nedeni ile  açıklama yapma ve çıkan habere cevap verme zarureti hasıl olmuştur.

Öncelikle belirtmemiz gereken husus Müvekkilimiz Sn. Dr. Süleyman Köroğlu kesinlikle “Göz altına” ALINMAMIŞ veya “TUTUKLANMAMIŞTIR”. Bu meseleyle ilgili aleyhinde de halihazırda getirilmiş bir dava BULUNMAMAKTADIR. Dolayısıyla da bu türden gerek yazılı ve/veya görsel basında ve/veya internet sitelerinde bu şekilde verilmiş olan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

“Hedef yapılıyor”

Henüz hakkında açılmış bir dava bile bulunmayan müvekkilimizin “suçlu bulundu” algısı yaratılarak henüz başlamamış olan ve hakkında dava açılıp açılmayacağı hususu bile belli olmayan Müvekkilimizin hakkında sanki bir dava açılmış ve mahkum edilmişçesine haberler yapılarak kamuoyunun hedefine konması hususu da izah edilebilir bir durum olmayıp sosyal, psikolojik ve ailevi yaşamının da alt üst olmasına sebebiyet vermektedir.  Lefkoşa’da özel Etik Hastanesi’nde estetik ameliyatı olduktan sonra hayatını kaybeden Sn. Merhume Anıl Aktunçlar’ın kaybından müvekkilimin hatası sonucu neden olduğunu haksız bir şekilde yazan, “tutuklandı” ve/veya “göz altına alındı” şeklindeki gerçeği yansıtmayan iddiaları ortaya atan ilgili yayın organlarını da esefle kınadığımızı belirtmek isteriz. Ne yazık ki bu konuyla ilgili çıkan haberlerin çok büyük bir kısmı gerçeği yansıtmayan haksız ve mesnetsiz iddialardır. Yayınlanan haberler değerlendirildiğinde ortaya çıkmaktadır ki müvekkilimizin bu meseleye ilişkin olarak getirilmiş bir davası olmamasına rağmen, anılan medya kuruluşları suçluyu ve suçsuzu belirleyip bunu da ilan etmeye çalışmaktadır. Oysa ki herkes tarafından da bilinmekte olduğu üzere herhangi bir kimsenin, bir meseleye ilişkin suçlu olup olmadığı hususunun tespiti Muhterem Mahkemelerimizin görev alanıdır. Bu olaya ilişkin de henüz açılmış bir dava gündemde değildir. Tüm medya kuruluşlarımızı evrensel hukuk prensiplerinden olan ‘Suçluluğu ispatlanıncaya kadar herkes masumdur’ ilkesine uygun hareket etmeye ve hakkında anılan meseleye ilişkin olarak getirilmiş bir dava olmamasına rağmen, sanki yargılama yapılıp sona ermiş ve suçlu bulunup ilan edilmiş gibi haberler yapmamaya davet ederiz. Aksi durum Müvekkilimizin kişisel haklarına tecavüzün devam edeceği anlamına gelecektir ki bu durumda da tarafımızca gereken hukuki adımlar da atılacaktır.

Medya kurumlarının, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi doğrultusunda durumun hassasiyetini de gözeterek haber yapması talebimizi yineler, tarafımızca da gerekli bilgiler Kamuoyla paylaşılacaktır.Bunun dışındaki spekülatif haberlere itibar edilmemesi rica olunur.

YENİDÜZEN’in haberinde bir sorun yok

Öte yandan, söz konusu hukuk bürosu, YENİDÜZEN’in haberlerinde evrensel hukuk prensipleri açısından herhangi bir sıkıntı olmadığını iletti.
Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Süleyman Köroğlu’nu ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlamasıyla önceki gün mahkemeye çıkarılmıştı.
‘Teminat’ talebiyle polis eşliğinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna getirilen Köroğlu’nun yurt dışına çıkışı yasaklanmış, tüm seyahat belgelerine el konulmuştu.
Köroğlu ayrıca KKTC vatandaşı bir kişinin de 50 bin TL’de kefalet senedi imzalaması koşulu ile serbest kalmıştı.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, YENİDÜZEN’in sorusu üzerine söz konusu gelişme hakkında bilgisi olmadığını söyleyerek, Anıl Aktunçlar’ın ölümü ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen doku örneklerinin incelemesinin sürdüğünü ifade etmişti.

 

Bu haber toplam 5198 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler