1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DP-UG Tatlısu’da miting düzenledi
DP-UG Tatlısu’da miting düzenledi

DP-UG Tatlısu’da miting düzenledi

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) dün akşam, Tatlısu’da miting düzenledi.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) dün akşam, Tatlısu’da miting düzenledi.

DP Ulusal Güçler’in, Tatlısu Atatürk Meydanı’nda düzenlediği mitinge, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra partili ve vatandaşlar katıldı.

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş konuşmasında, gittiği her yerde destek istediğini, ancak Tatlısu’da istemeyeceğini ifade ederek, “Sonuç zaten belli. Sizlere yürekten, taa içimden ‘hizmete devam’ dediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Hayri Orçan ile 1992’den beri beraber olduklarını, Orçan’a çok güvendiğini dile getiren Denktaş, “Bugün burada ‘yapacağım’ dediği ne varsa bunların yapılması için ben, kabine arkadaşlarım ve Meclis’teki bütün arkadaşlarım tüm gücümüzle arkasında olacağız” diye konuştu.

Hayri Orçan’ın da eski projelerinden biri olan Kırsal Konutlandırma Projesi’nin DP Ulusal Güçler’in ülke geneli için hazırladığı proje olduğunu belirterek, bu projenin kredisinin sağlanmasında son aşamaya geldiklerini söyleyen Serdar Denktaş, gençleri uzun vadede ev sahibi yapacak şekilde projeyi hazırladıklarını kaydetti.

“Hayri Orçan bugüne kadar söylediği her şeyi hayata geçirdi, bugün söylediklerini de hayata geçirecek” diyen Denktaş, hükümet olarak projelerini hayata geçirmesi için Orçan’a destek vereceklerini belirtti.

Tatlısu’nun ülkenin en güzel yerlerinden biri olduğuna işaret ederek, buranın ekonomik anlamda da kalkınması için de Hayri Orçan’a her türlü desteği vereceklerini ifade eden Serdar Denktaş, “Bu bölgedeki insanlar üretkendir. Çalışkandır. Tatlısu hiç olmayan koşullarda bile seracılığı bu bölgede hakikaten tek doğru dürüst yapan bölge olmuştu. Birçok imkânlar size sunulacaktır. Bu imkânları köy halkının başarıyla ileriye götüreceğinden hiçbir kuşkum yok” şeklinde konuştu.

DP Ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu da, Hayri Orçan için, “Gazimağusa beldelerine örnek bir belediye başkanı”diyerek, bölge halkının, böyle bir başkan ve belediye meclis üyesi adaylarına sahip olduğu için “şanslı” olduğunu kaydetti.

Orçan’ın bundan sonra hayata geçireceği projelere parti olarak tam destek vereceklerini ifade eden DP Ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Ataoğlu, Orçan’ın ve ekibinin halkın da desteğiyle, halkın ayağına hizmetin en iyisini götürmeye devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

DP Ulusal Güçler Tatlısu Belediye Başkan adayı, Belediye Başkanı Hayri Orçan ise, Tatlısu halkına hitaben yaptığı konuşmasında, 12 yıl önce halkı ile birlikte bir yola çıktıklarını ve hizmet odaklı birçok projelere imza attıklarını; bu süreçte halkın desteğini her zaman hissettiğini dile getirerek, Tatlısu halkına teşekkür etti.

Geçmiş dönemde muhalefette olmanın sıkıntısını yaşadıklarını da hatırlatan Tatlısu Belediye Başkanı Orçan, buna rağmen iki hedefe ulaşamadıklarını ancak şimdi “tüm hedeflerini hayata geçirebilecek noktaya geldiklerini” söyledi.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, hayata geçirdikleri diğer projeleri de şu şekilde özetledi:

“Mahallemizin çok eski olan 3 metrelik yolunu 6 metreye çıkaracağız, kaldırım çalışmalarını tamamlayacağız demiştik. Şükürler olsun yaptık. Köy içindeki çevre düzenlemeleri, sanatsal kültürel etkinlikleri saymıyorum bile.”

Hayri Orçan, yeni dönemde bölgeye yeni bir Cami yapma projelerinin bulunduğunu, ayrıca bölgeye üniversite kazandırma hedefleri de olduğunu ifade ederek, “bunu başardığımız anda bölgemizde insanımız ne işsiz kalacak, ne aşsız kalacak. Köyden kente göçü, kentten köye göç alarak tersine çevireceğiz” diye konuştu.

Eski Yağ Değirmeni’nin restorasyon projesinin hazır olduğunu da sözlerine ekleyen Orçan, bunun da ekonomiye katkısının kaçınılmaz olduğuna dikkati çekti.

Konuşmaların sonunda, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekilleri Fikri Ataoğlu, Tatlısu Belediye Başkanı, DP Ulusal Güçler Tatlısu Belediye Başkan adayı ve Meclis Üyesi adayları kürsüde halkı selamladı.(tak)

Bu haber toplam 1999 defa okunmuştur
Etiketler :