1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Downer, liderlerle ayrı ayrı görüştü
Downer, liderlerle ayrı ayrı görüştü

Downer, liderlerle ayrı ayrı görüştü

Downer, “Hazırlık yapabilmek için zamana ihtiyaçları olduğunu ve belirli bir takvimlerinin bulunmadığını” belirtti.

A+A-

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer, Kıbrıs müzakere sürecinin ileriye götürülmesi ancak bunun doğru zamanda ve doğru şekilde yapılması gerektiğini açıkladı.

Güney Kıbrıs’ta yayın yapan Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre, bu sabah Güney Kıbrıs Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşen Downer, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “Kıbrıslı Rumların ve özellikle de yeni başkan Anastasiadis’in Troyka’yla müzakereleri tamamlaması gerektiği değerlendirmesini doğru bulduğunu” belirtti.

Güney Kıbrıs’ın ele alması gereken ekonomik konuların diğer tüm ülkelerden fazla olduğunu ve bunların halledilmesi gerektiğini ifade eden Downer, “Bu durum, müzakere sürecini yeniden başlatabilmemiz için iyi bir ön hazırlık yapabilmemiz yönünde bize yeterince zaman sağlıyor” şeklinde konuştu.
Downer, “Hazırlık yapabilmek için zamana ihtiyaçları olduğunu ve belirli bir takvimlerinin bulunmadığını” belirtti.

“NİSANDA YİNE GELECEĞİM”

Ön hazırlık çalışmaları yapacağını ve Nisan ayında yeniden adaya geleceğini de ifade eden Downer, gelecek hafta ise New York’a giderek BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, BM Güvenlik Konseyi’nin bazı üyeleri ve BM’deki diğer bazı yetkililerle görüşeceğini, Yunan ve Türk hükümetleriyle de temaslarda bulunacağını ifade etti.
Downer ayrıca, Anastasiadis’e uzlaşı belgesi sunmadığını ancak BM’nin her türlü bilgiyi vermeye hazır olduğunu ilettiğini de vurguladı.

--------

 

CUMHURBAŞKANI EROĞLU, DOWNER İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta temaslarda bulunan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 15.00’te başlayan görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Özel Temsilci Osman Ertuğ ve müzakere heyeti de hazır bulundu.

Görüşmenin başında basına açıklama yapılmadı.

Bu haber toplam 1960 defa okunmuştur