1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Dostluk maçı ve liderlerden farklı mesajlar
Dostluk maçı ve liderlerden farklı mesajlar

Dostluk maçı ve liderlerden farklı mesajlar

Mağusa Türk Gücü ile Nea Salamina futbol takımlarının iki toplumlu etkinlik çerçevesinde Pile’de gerçekleştirdikleri futbol karşılaşması Kıbrıs’ın güneyinde çıkan gazetelerde geniş yer buldu.

A+A-

Mağusa Türk Gücü ile Nea Salamina futbol takımlarının iki toplumlu etkinlik çerçevesinde Pile’de gerçekleştirdikleri futbol karşılaşması ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in etkinlikte yaptığı konuşma Kıbrıs’ın güneyinde çıkan gazetelerde geniş yer buldu.

Fileleftheros gazetesi: “Statüko Seçenek Değildir – Başkan Anastasiadis Umut Mesajları ve Mandela’nın Özdeyişiyle Pile’de – Mustafa Akıncı Uzlaşı Sağlanması Çok Zor Mesajı Veriyor” başlıkları altında verdiği haberinde, Mağusa Türk Gücü ile Nea Salamina takımları arasında Pile’de dün düzenlenen iki toplumlu futbol etkinliğinin siyasi mesajlar verilmesiyle sonuçlandığını yazdı.

Gazete, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in santra vuruşunu yapmak için orada olmasına karşın Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın “bir maç güneyde bir maç kuzeyde yapılması gerektiği” talebiyle dünkü etkinliğe katılmadığı belirterek Anastasiadis’in dün maç öncesi konuşmasında Nelson Mandela’dan bir özdeyişe vurgu yaptığını aktardı.

Habere göre Anastasiadis konuşmasında, Mandela’nın “spor dünyayı değiştirme gücüne sahiptir” özdeyişini dile getirerek, etkinliğe katılarak yeni nesle ve her iki topluma barış ve umut mesajı göndermek istediğini” vurguladı.

“Görüş ayrılıkları olmasına karşın Akıncı’yla, Kıbrıs sorununa adil, kalıcı ve fonksiyonel bir çözüm yoluyla adada kalıcı barış, istikrar ve işbirliğini sağlama yönünde ortak vizyona sahip olduklarını” belirten Anastasiadis, “mevcut durumun devamının kalıcı bir seçenek olmadığını” savundu.

Gazete, Akıncı’nın Pile’deki etkinliğe katılmamakla kalmayıp bir basın açıklaması düzenleyerek birçok unsura değindiğini belirtti ve Akıncı’nın açıklamasına geniş yer verdi.

Diğer gazeteler ise Pile’deki etkinliği ve ilgili açıklamaları şu şekilde yansıttılar:

Politis: “Barış Mesajı – Barış İçin Gol Attılar – Nikos ve Mustafa’ya Mesaj Gönderdiler: ‘Barış ve Yeniden Birleşme İçin Çalışsınlar’”.
Haravgi: “İki Liderin Sahasına Top Attılar – Futbol Birleştiriyor Sıra Halımızda”.
Alithia: “Akıncı’dan Kendi Kalesine Gol – Barış ve Yeniden Birleşme Mesajları –Başkan Anastasiadis Akıncı’yı ‘Düşürmedi’ – Etkinliklerde De Eşitlik İstiyor”.

 

Bu haber toplam 1745 defa okunmuştur