1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Donangil mücadeleden memnun
Donangil mücadeleden memnun

Donangil mücadeleden memnun

Küçük Erkekler, Yıldız Erkekler ve Genç Erkekler karmalarının Türkiye alt yapı şampiyonalarına katılmasının da bulunduğunu söyleyen başkan, 12 dev adam okulları Güney Grubu müsabakalarında yer aldıklarını da belirtti.

A+A-

Uzun süre devam eden ve toplam 7 kategoride yapılan lig maçlarının ardından Basketbol Federasyonu yeni organizasyonlar için çalışmalarını sürdürüyor. Bu sezon yapılan lig maçları ve bundan sonraki organizasyonlarla ilgili bilgiler veren Kıbrıs Türk Basketbol Federasyonu Başkanı Okan Donangil, esas hedeflerinin daha çok insanın spor yapmasını sağlayabilmek olduğunu söyledi. Kasım ayında özel turnuvalarla başlayan ve yaklaşık 6 ay devam ederek Mayıs ayı içerisinde tamamlanan basketbol liglerindeki mücadeleden son derece memnun olduğunu belirten Donangil, bu süre zarfında ufak tefek olaylar dışında herhangi bir olayın olmamasının önemli bir olay olduğunu sözlerine ekledi. Basketbol liglerinin devam ettiği aylarda Fast Break takımının Türkiye Erkekler 2’inci Ligi mücadelesine devam ettiği ve bu takımın Kasım – Şubat ayları arasındaki lig maşlarında KKTC’yi başarı ile temsil ettiğini belirtti. Basketbol Federasyonu’nun yaptığı faaliyetler arasında Küçük Erkekler, Yıldız Erkekler ve Genç Erkekler karmalarının Türkiye alt yapı şampiyonalarına katılmasının da bulunduğunu söyleyen başkan, 12 dev adam okulları Güney Grubu müsabakalarında yer aldıklarını da belirtti. Bu turnuvada başarılı oyunlar sergileyen 4 sporcumuz 12 dev adam okulları finallerinde Güney Grubu karmasında yer alacak. Bu arada Yakın Doğu Üniversitesi’nde basketbol oynayan Uraz Şentürk de Türkiye B Genç Milli Takımına çağrıldı.

Eğitim programları
Basketbolda müsabakalar dışında antrenörlere yönelik eğitim programları da devam ediyor. Türkiye Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu ile yapılan 2 günlük antrenör gelişim seminerinin ardından, halen devam eden ve 11 Haziran’da tamamlanacak antrenör kursları da devam ediyor. Bu organizasyonun tamamlanması ile Basketbol Federasyonu yaz aylarının değişmez sporlarından olan sokak basketbolu turnuvalarının hazırlıklarına başlayacak. Bu arada bu yıl 12-14 yaş ve 14-16 yaş gençlere basketbol kamp çalışmalarının da son aşamaya geldiği bilgisi de verildi.

“Hakemler başarılı”
Okan Donangil Basketbol Liglerinde görev yapan hakemlerin de çok başarılı bir sezon geçirdiklerini ve bu hakemlerin artık Türkiye Bölgesel Liglerinde görev yapmaya başladıklarını belirtti. Bu arada Milli Hakem Eser Taçoy Türkiye Kadınlar Ligi ve Türkiye Erkekler 2’inci Liglerinde teknik komiser olarak görev yaptı.
Basketbol Federasyonu Başkanı Okan Donangil son olarak Basketbol Liglerinde yer alan tüm sporcu, kulüp yöneticisi, antrenör, hakem ve basketbol seyircilerine koydukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Bu haber toplam 1689 defa okunmuştur
Etiketler :