1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Dome Otel için GERİYE SAYIM
Dome Otel için GERİYE SAYIM

Dome Otel için GERİYE SAYIM

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter, YENİDÜZEN’e konuştu: Başbakanın çalışmalarının birkaç hafta içinde tamamlanmasını bekliyoruz.

A+A-

Devrim DEMİR

Kıbrıs’ın en önemli ve tarihi otellerinden Dome Otel’in geleceği için gözler hükümet ve Vakıflar İdaresi’ne çevrildi.
Kıbrıslı Rum Costas Charalambous ya da yaygın ismiyle Catselli tarafından temelleri 1928 yılında atılan ve savaşın ardından Kıbrıslı Türklerce yönetilen otel, son 10 yıldır turizm emekçilerinin sahipliğinde korunuyor.
2008 yılında 10 yıllığına Dayanışma Turizm Ltd. Şirketi’ne kiralanarak, sözleşmesi Mayıs ayında sona eren Dome Hotel’le ilgili Başbakanlık tarafından yürütülen yeni dönem çalışmasında sona gelindi.
Dome Hotel’le ilgili mali ve yönetsel bir araştırma başlatan Başbakanlık, birkaç hafta içinde Vakıflar İdaresi yönetimiyle birlikte bu tarihi yapının geleceğini çizecek.
Vakıflar İdaresi, Mayıs 2008 yılında 10 yıllığına kiralanan Dome Hotel’den 10 yılda 1 Milyon kar payı aldığını iddia ederken, Dome Otel yönetimi ise casino ve diğer mal varlığı dahil bu rakamın 12 milyon TL’den fazla olduğu görüşünü paylaştı.

YENİDÜZEN, Dome Otel’e yönelik gelişmeleri tüm tarafların görüşleriyle inceledi.

 Benter: “Dome Hotel için ihaleye çıkılmasını ya da şu anki Dayanışma Turizm’e geri sözleşme yapılmasını doğru bulmuyorum. “Kendi görüşüm Dome Hotel’in yeniden Vakıflar’a iade edilmesi yönündedir.””

 

Benter: Araştırmanın bitmesini bekliyoruz

Mayıs ayında sona eren sözleşmenin ardından araştırmaların henüz tamamlanamadığını ve ihaleye çıkılmadığını anlatan Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, Vakıflar İdaresi olarak 10 yılda Dome Hotel’den 1 Milyon TL kâr payı aldıklarını iddia etti, bunun günde 280 TL’ye geldiğini ve çok yetersiz olduğunu söyledi.

Başbakan Tufan Erhürman’ın Dome Hotel’in gelir-gider ile ilgili ciddi bir araştırma yaptığını kaydeden Benter, bu süreçte tüm taraflardan bilgi alındığını belirtti.
Benter, son karar için Başbakanlığın araştırmalarının bitmesini beklediklerini ifade etti.

“Vakıfların hakkı ihlal ediliyor”

“Vakıflar İdaresi’nin hakkı çok ciddi bir şekilde ihlal ediliyor” iddiasında bulunan Benter, Vakıflar İdaresi Genel Müdürü olarak kendi görüşünün, Dome Hotel’in tekrar Vakıflara iade edilmesi olduğunu ifade etti.

“İhaleye çıkılması doğru değildir”

“Dome Hotel için ihaleye çıkılmasını ya da şu anki Dayanışma Turizm Ltd.’e geri sözleşme yapılmasını doğru bulmuyorum” sözlerini kullanan Benter, Başbakanın çalışmalarının birkaç hafta içinde tamamlanacağını ve sürecin nasıl gelişeceğinin ortaya çıkacağını söyledi.

KARAMAN: İLK TOPLANTIDA SÖZLEŞME UZATILACAK…  YENİDÜZEN’e konuşan Dome Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında Dome Hotel’in sözleşmesinin uzatılacağını söyledi.

Dome Hotel Genel Müdürü Karaman:
“Vakıflar adına siyasi irade hükümettedir”

YENİDÜZEN’e konuşan Dome Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, sözleşmesi Mayıs ayında sona eren Dome Hotel’in Vakıflar’a geri iade edilmesi gibi ne Başbakanlığın ne Vakıflar İdaresi’nin bir düşüncesi olduğunu kaydetti.

Karaman, “Vakıflar İdaresi adına karar alma hakkına hükümet sahiptir. Alınan kararı da yönetim kurulu hayata geçirir” dedi.

“İlk toplantıda sözleşme uzatılacak”

Karaman, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun toplandığını ve oy birliği ile ilk toplantıda Dome Hotel’in sözleşmesinin uzatılması için gündem maddesi oluşturulma kararı aldığını kaydetti.

“Başbakan ve Vakıflar Yönetim Kurulu üyelerinin sözleşmenin uzatılması dışında farklı bir görüşü yoktur” sözlerini kullanan Karaman, Vakıflar İdaresinin Dome Otel’den tarihinde ilk kez bu kadar gelir elde ettiğini açıkladı.

HOTEL’İN İADESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”… Bayram Karaman, Dome Hotel’in iadesinin mümkün olmadığını, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nun da böyle bir düşüncesi bulunmadığını belirtti, ortada bir hükümet iradesi olduğunu söyledi.

 

Karaman: Vakıfları ne mutlu edecekti?

On yıllık sürede çalışanlar tarafından işletmenin çok daha güçlü olarak turizme ve ekonomiye kazandırıldığını ifade eden Karaman, “işçiler düşük ücretli çalıştırılıp, sosyal hakları verilmeseydi; devlete vergi, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na elektrik parası ödemeden esnaf mağdur edilerek kâr elde edilip ilerlenseydi Vakıflar mutlu mu olacaktı? Bu ülke Dome Hotel gibi bir işletme istiyor” dedi.
Karaman, Dome Otel’in Girne için yaşamsal öneme sahip olduğunu belirterek, otelin çalışanları ile bütünleştiğini, sendikanın tam bir başarı öyküsü yaratarak, otelin tarihine yaraşır bir sonuç ortaya çıkardığını sözlerine ekledi.
“Dome Otel’deki işletme modeli bu ülkenin gururudur” diyen Karaman, uluslararası pek çok gazeteci ve sendikacının da bu başarı öyküsünü uluslararası anlamda dile getirdiğini vurguladı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20181227101329.jpg

 

 

Bu haber toplam 3636 defa okunmuştur
İlgili Haberler