1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Doktor Ö.B ve eczacı M.F, teminatla serbest bırakıldı
Doktor Ö.B ve eczacı M.F, teminatla serbest bırakıldı

Doktor Ö.B ve eczacı M.F, teminatla serbest bırakıldı

Doktor Ö.B.’nin 8 ayda toplam 10 bin 861 reçete yazdığını mahkemeye aktaran polis, şu ana kadar incelenen reçetelerde toplam 92 sahte reçete tespit edildiğini ve bunun 35 tanesini Doktor Ö.B tarafından yazıldığının belirlendiğini söyledi.

A+A-

Serap ŞAHİN

“Sahte reçete” soruşturmasında tutuklanan Dr. Ö. B. ve eczacı M.F. yeniden mahkemeye çıkarıldı. Polis mahkemede yeni detaylar paylaştı. Doktor Ö.B.’nin Ocak- Ağustos aylarında toplam 10 bin 861 reçete yazdığını mahkemeye aktaran polis, şu ana kadar incelenen reçetelerde toplam 92 sahte reçete tespit edildiğini ve bunun 35 tanesini Doktor Ö.B tarafından yazıldığının belirlendiğini söyledi.

Zanlılar ileride yargılanmak üzere teminat şartı ile serbest bırakıldı.

 

8 ayda 3 bin 137 reçete göndermişti

Tahkikat memuru Mehmet Mannaş, 13 Eylül’de başlatılan soruşturma kapsamında Doktor Ö.B ve eczacı M.F‘nin “Resmi evrak sahteleme“, “Sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla para ve mal temini” suçlarından 5 Ekim'de tutuklandıklarını hatırlattı.

Mahkemede detayları aktaran tahkikat memuru, eczacı M.F ‘nin Ağustos ayında 358 reçeteyi sosyal sigortalar dairesine gönderdiğini ve bunlardan 72 tanesini Doktor Ö.B ‘nin yazdığını belirtti. Polis, eczacının Ocak-Ağustos ayları içerisinde ise toplam 3.137 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini belirtti.

 

92 sahte reçeteden 35’ini doktor yazdı

Ö.B.’nin 2023 Ocak- Ağustos aylarında toplam 10 bin 861 reçete yazdığını aktaran polis, şu ana kadar incelenen reçetelerde toplam 92 sahte reçete tespit ettiklerini ve bunun 35 tanesini Doktor Ö.B tarafından yazıldığının tespit edildiğini kaydetti.

Polis tahkikatın devam ettiğini, zanlıların soruşturmaya etki etmeyecekleri belirterek, teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların; 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, 2 kefilin 500’er bin TL senet imzalaması ve zanlıların haftada bir polise ispat-ı vücutta bulunmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Zanlıların seyahat belgelerine el konularak, yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

 

Bu haber toplam 7400 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir
Etiketler :