1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Dini değil, uluslar arası nitelikte okul
Dini değil, uluslar arası nitelikte okul

Dini değil, uluslar arası nitelikte okul

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter’den ‘İmam Hatip’ açıklaması

A+A-

 Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, ne Girne ne de başka bir bölgeye dini vasıflı bir okul yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı, Ozanköy’e Türkiye Maarif Vakfı ve Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının da kaliteli eğitim alacağı okul yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

YENİDÜZEN

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Girne’ye İmam Hatip Okulu yapılacağı yönündeki iddialar sonrasında açıklama yaptı, ne Girne ne de başka bir bölgeye dini vasıflı bir okul yapılmasının söz konusu olmadığını savundu.

Benter,  Ozanköy’e Türkiye Maarif Vakfı ve Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının da kaliteli eğitim alacağı bir okul yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Benter’in açıklaması şöyle:

 “Haberde iddia edildiği gibi, ne Girne’de ne de başka bir bölgede dini vasıflı bir okul yapılması söz konusu değildir. Türkiye Maarif Vakfı ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının da kaliteli eğitim alacağı bir okul yapmayı hedeflemektedir. Anaokuldan lise seviyesine kadar, kaliteli, uluslararası nitelikte eğitim kompleksi yapılacaktır. Söz konusu haberde, Girne’de okulun yapılacağı arazi konusunda verilen bilgiler de gerçeği yansıtmamakta; 10 yıllık kiralama kararı Vakıflar Yönetim Kurulu’nda imzalanmış olup, kararın, Bakanlar Kurulu’na gönderilmesi ise gündemde değildir. Gerçeklerin çarpıtıldığı haberde, İskele’de dini vasıflı okul yapılacağı iddiası da doğru değildir.

 

“Türkiye Maarif Vakfı’nın eğitim standartlarına uygun okul inşa edilecek”

 

Türkiye Maarif Vakfı, ‘KKTC Uluslararası Maarif Okul Projesi’ ile Girne Ozanköy’de anaokul, ilkokul ve lisenin olacağı uluslararası bir eğitim kompleksi inşa etmeyi hedeflemektedir. Bu proje ile Türkiye Maarif Vakfı’nın eğitim standartlarına uygun okul inşa edilecek ve KKTC’den her yaştan öğrenci grubuna ulaşma imkanı sağlanacaktır. Eğitim dili belli bir seviyeden sonra İngilizce olacak, ihtiyaç hissedilen diller seçmeli olacak. Mezunlara, Avrupa’da lisans ve lisan üstü eğitim imkanı sağlanacak. Okul bünyesinde hobi bahçesi, spor sahaları, tenis kortu alanları ve mutfak, drama, müzik, resim, masal, matematik, mekotranik alanlarını barındıran Yaşam Becerileri Eğitim Merkezleri ve Gençlik Merkezleri ile öğrenciler hayata hazırlanacaktır. Mezun öğrencilerin Avrupa ülkelerinde üniversite tahsili yapmaları teşvik edilecek ve kariyer imkanları sunulacaktır. Durum bu iken, siyaset üstü bir kurum olan, 2017 yılında 4 milyon TL’nin üzerinde hayır işleri yaparak toplumun her kesimine dokunan Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin, gerçeği yansıtmayan yayınlarla yıpratılmaması temennimizdir.”

Bu haber toplam 2189 defa okunmuştur
Etiketler :