1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. DİKMEN YEREL SEÇİME DOĞRU
DİKMEN YEREL SEÇİME DOĞRU

DİKMEN YEREL SEÇİME DOĞRU

CTP-BG Dikmen Belediye başkanı ve 3. dönem başkan adayı Yüksel Çelebi, 2015’te Dikmen Belediyesi’ni ‘artı bütçe’ ile hareket edebilecek pozisyona getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

A+A-

Ayşe GÜLER

CTP-BG Dikmen Belediye başkanı ve 3. dönem başkan adayı Yüksel Çelebi, 2015’te Dikmen Belediyesi’ni ‘artı bütçe’ ile hareket edebilecek pozisyona getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Çelebi, 2 dönem belediye başkanlığı görevinde yaptığı çalışmaların 8 yılın sonunda ‘yüz akı’ olarak değerlendirildiğini vurguladı.
Belediyede her şeyin ‘kayıt altında’ olduğunu dile getiren Çelebi, belediyenin 6 ayda bir denetlemeye hazır ve açık olduğuna dikkat çekti.
Çelebi, Dikmen Belediyesi’nin devlete borcunun bulunmadığını aktararak, personel maaşlarının gününde ödendiğini dile getirdi.
Dikmen Belediyesi’nde 105 personelin çalıştığını ifade eden Çelebi, yasaya göre bu rakamın 269 olarak öngörüldüğünü belirtti.
Çelebi, “Belediyenin Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı, Vergi Dairesi, Elektrik Kurumu ve Telefon Dairesi’ne borcu bulunmuyor” şeklinde konuştu.

“Gelişime açık ve işadamlarının gözdesi haline geldik”

Dikmen bölgesinin ‘gelişime açık’ ve ‘işadamlarının gözdesi’ halinde gelen bir bölge olduğunu ifade eden Çelebi, özellikle Taşkent, Dikmen, Boğaz ve Ağırdağ bölgelerinin her geçen gün kalkınan bölgeler arasında yer aldığını vurguladı.
Çelebi, belediye olarak bölge nüfusu sayısı arttıkça doğabilecek sorunları ve ortaya çıkabilecek ihtiyaçları önceden görüp, programlayarak hayata geçirmeleri gerektiğine dikkat çekti.
“Aksi halde nüfus artar bizde belediye olarak gerisinde kalırız” diyen Çelebi, söz konusu durumu yaşamamak adına belediyenin 24 saat aktif hizmette olduğunu dile getirdi.

“Vergi hizmet olarak geri dönüyor”

Çelebi, bölgede yapılan yatırımların birçoğunun halkın ödediği vergiler yardımıyla hayata geçtiğini aktararak, verginin hizmet olarak vatandaşlara geri döndüğünü vurguladı.
TC Yardım Heyeti’nden geçtiğimiz yıl 840 bin TL, bu yıl da 1 milyon 240 bin TL’lik katkı alındığını açıklayan Çelebi, “bölgedeki işlerin çoğu halkın vergilerinden yapılıyor. Onlara teşekkür ederim” dedi.
Çelebi, bölge halkının belediyeye güvendiğini dile getirdi.
Çelebi, yeni dönemde ‘yapacak çok iş var, durmak yok’ diyerek görev başında olacaklarına dikkat çekti.

“100 üzerinden 100 puan”

“Ellenmediğimiz hiçbir sorun kalmadı” diyen Çelebi, bölgedeki sorunların büyük bir çoğunluğun çözüldüğünü dile getirdi.
Çelebi, özellikle belediyeciliğin temel çalışmaları arasında yer alan çevre temizliği, su ve çöp toplama konularında Dikmen Belediyesi’nin 100 üzerinden 100 alacağını kaydetti.
Bu konuda çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Çelebi, “belediyeye gelen sorunlar zaman kaybetmeden çözülüyor. Bu bölge halkının yardımıyla da oluyor” şeklinde konuştu.

“Projeler, halkın bilgisine sunuluyor”

Çelebi, hayata geçecek projelerin halka sunulduğunu, tüm ihtiyaçların belediye meclisinde değerlendirilerek, hayata geçtiğini ifade etti.
“Belediyemiz ortaya çıkan ihtiyacı gündemine aldığında, ona ilişkin bütçesini de ayırır” diyen Çelebi, böylelikle projelerin hayata geçtiğini kaydetti.


“Hizmet kalitemiz ‘kırsal kesim’ belediyelerinin üzerinde”

Dikmen Belediyesi’nin verdiği hizmet kalitesinin diğer ‘kırsal kesim’ belediyelerinin ‘çok üzerinde’ olduğunu vurgulayan Çelebi, “Bu bölge Kıbrıs’ın en merkezi yerlerinden biridir. İnsanlarımız, diğer bölgelerden etkileniyor. Başka bölgelerde gördüklerini, kendi bölgelerinde de görmek istiyorlar” dedi.
Çelebi, yeniden belediye başkanı seçilmesi halinde köy yolları ile ilgili asfaltlama çalışmasının yapılacağını aktardı.

1 milyon TL borç

Çelebi, göreve ilk geldiği dönemde Dikmen Belediyesi’nin içinde bulunduğu durumu aktardı.
Çelebi, 2006 yılında göreve geldiğinde Dikmen Belediyesi’nin 1 milyon TL borcunun bulunduğunu belirtti.
Çelebi, 2006 yılında 2605 kişilik nüfusa hizmet eden bir belediye devraldığını aktararak, bu rakamın şu anda 13 bini aştığını kaydetti.
2006’da Dikmen bölgesinde ‘az nüfus’ olmasına rağmen çok ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Çelebi, belediyenin günümüzde 176 metre karelik bir alana hizmet verdiğini dile getirdi.
Çelebi, Dikmen Belediyesi’nin Kuzey Kıbrıs’ta en fazla alana hizmet veren belediyeler arasında yer aldığının bilgisini de verdi.
Belediyenin tahsilat oranının yüzde 80 civarında olduğunu söyleyen Çelebi, Dikmen Belediyesi’nin Dikmen dahil olmak üzere 11 köye hizmet verdiğini ifade ederek, bölgede 13 muhtarlığın bulunduğunu söyledi.

“ISO belgesi alan ilk belediye”

Çelebi, belediyenin ISO kalite yönetim belgesi alan ‘ilk belediye’ olduğuna da dikkat çekerek, “Kırsal kesim belediyesi olarak bu belgeye sahip olmak gurur verici” dedi.


“Çeşmelerden 24 saat içilebilir su akıyor”

Dikmen bölgesindeki evlerin çeşmelerinden şu anda 24 saat içilebilir suyun aktığına dikkat çeken Çelebi, 2006 yılından bugüne bölgedeki her şeyin değiştiğini vurguladı.
Çelebi, geçmiş yıllarda bölgede çok ciddi su sıkıntısının yaşandığını söyleyerek, belediyenin ilk yıllarda tankerlerle su taşıyarak, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını ifade etti.
“4-5 yıl belediye olarak bölgedeki vatandaşlarla tankerle su taşıdık. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çabaladık” diyen Çelebi, daha sonra sondaj kuyusu açıldığını ve söz konusu bölgelere
su verilmeye başlandığını aktardı.
Çelebi, “halkın belediyeye verdiği destekten dolayı hizmetlerimiz her dönem artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kanalizasyon ağı projesi

Çelebi,  ülkenin en temel sorunları arasında yer alan ‘atık su’ ile ilgili sorunun belediye gündeminde olduğunu belirtti.
Dikmen ve Dağyolu’nda kanalizasyon konusunda projelerin hazır olduğunu ifade eden Çelebi, tüm bölgeleri kapsayacak kanalizasyon ağına yönelik projelendirmelerin yapıldığını aktardı.
Çelebi, “Bu konuda TC Yardım Heyeti’ne başvurduk. Özellikle merkezden başlayacak kanalizasyon ağını oluşturacağız” diyerek, söz konusu projenin bölgedeki en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 3029 defa okunmuştur