1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Dikmen Belediye Parkı’nda kadın emekçilere resepsiyon…
Dikmen Belediye Parkı’nda kadın emekçilere resepsiyon…

Dikmen Belediye Parkı’nda kadın emekçilere resepsiyon…

DEV-İŞ ve PEO Kadın Büroları’ndan ortak etkinlikler…

A+A-

 

 

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu DEV-İŞ ile PEO’nun Kadın Büroları, her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde bir dizi ortak etkinlik düzenliyor. Her yıl karşılıklı olarak sendikaların örgütlü bulunduğu işyerleri ziyaret edilerek, burada kadın üyelerle bir araya geliniyor.
7 Mart 2013 Perşembe sabahı saat 10.00’da PEO'nun örgütlü bulunduğu işyerleri olan Makarios Hastanesi, El Sanatları Kooperatifi ve Atalassa Hastanesi birlikte ziyaret edilerek burada PEO üyesi kadın emekçilerle DEV-İŞ ve PEO Kadın Büroları temsilcileri bir araya gelecek. 8 Mart 2013 Cuma sabahı saat 10.00'da DEV-İŞ'in örgütlü bulunduğu Kıbrıs Türk Öğretmenler Bankası ve Yenidüzen Gazetesi ziyaret edilerek kadın emekçilerle buluşulacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çerçevesinde DEV-İŞ’in örgütlü bulunduğu Dikmen Belediyesi’nde de Belediye Parkı’nda, Dikmen Belediyesi’nde çalışan kadın emekçilerin de katılımıyla DEV-İŞ bir resepsiyon verecek ve PEO Kadın Bürosu Temsilcileri’yle birlikte Dikmen’deki kadın emekçilere karanfiller sunulacak.
10 Mart 2013 Pazar saat 16.30'da Mağusa Kapısı’nda PEO Kadın Bürosu'nun etkinliğine DEV-İŞ Kadın Bürosu da  katılacak ve burada DEV-İŞ Kadın Bürosu adına Sevgül Uludağ PEO'nun kadın üyelerine hitaben bir konuşma yapacak.
15 Mart 2013 Cuma günü ise 13.00’te DEV-İŞ merkezinde, PEO ve DEV-İŞ yöneticileri ve Kadın Bürosu Temsilcileri, Almanya’da “Geçmişle yüzleşme” üstüne çalışmalar yürütmekte olan Osthofen Toplama Kampı Anı ve Dökümantasyon Merkezi Direktörü Uwe Bader, “Yeniden Yakınlaşma Eylem Örgütü – Barış Hizmetleri” Bölgesel Direktörü Magdalena Scharf ve Goethe Enstitüsü Kıbrıs Direktörü Björn Luley ile öğle yemeğinde bir araya gelecekler. Yemekte sendikaların iki toplumlu etkinlikleri hakkında Alman temsilcilere bilgi verecekler, Almanya’da İkinci Dünya Savaşı sonrasında yürütülen “Tarihle yüzleşme” konusundaki faaliyetleri dinleyecekler.

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur