1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. Dikelya’da yasa dışı kuş avına ceza!
Dikelya’da yasa dışı kuş avına ceza!

Dikelya’da yasa dışı kuş avına ceza!

Dikelya Üssü mahkemesi, birçoğu Pile Burnu tepesinde saklı gözetleme kameralarına yakalanan 13 kuş avcısına ağır cezalar verdi

A+A-

Dikelya Britanya Üslerinde mahkeme, son on gün içinde yasa dışı tuzak kurup kuş avlayan on üç kişiye 820 Euro ila 2,500 Euro arasında ağır para cezası verdi.
Britanya Üssü mahkemesinden yapılan basın açıklamasında, “Dikelya Üssü mahkemesi, birçoğu Pile Burnu tepesinde saklı gözetleme kameralarına yakalanan 13 kuş avcısına ağır cezalar verildiğini” duyurdu.
Açıklamada, “820 ila 2,500 Euro arasında değişen para cezalarına çarptırılan, yasa dışı eylemlerinin harekete hassas özel kameralar tarafından filme alındıklarını bilmeyen ve bir şeyden kuşkulanmayan kişiler, sis ağlarına takılan kuşların tüylerini yoldular ve duyarsızca öldürüldüler” denildi.
Üs Sözcüsü Sean Tully, kameraların geçen yıl göç mevsiminde Üsler ve Kraliyet Kuşları Koruma Toplumu arasında işbirliği yapılarak bu bölgeye yerleştirildiğini bildirdi ve üs içerisinde yasa dışı avlanmaya müsamaha göstermeyeceklerini vurguladı.
Üsler Emniyet Müdürü Chris Eyre de, yasalara saygı göstermeyen bu kişileri nerede ve ne zaman olursa olsun yakalamak için yasadışı avlanmaya karşı bir ekip bulunduğunu belirtti.
2016/2017 döneminde kuş avladığı rapor edilen veya tutuklananların toplam sayısı 78’i buluyor. Britanya Üsleri, 280,000 kuşun yakalanmasına yetecek 800’den fazla sis neti ve 75,000 Euro değerinde kuş avlama av malzemesinin ele geçirildiğini duyurdu. 
   

 

Bu haber toplam 2529 defa okunmuştur