1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Devlet okulundan ‘bağış’ talebi
Devlet okulundan ‘bağış’ talebi

Devlet okulundan ‘bağış’ talebi

Devlet okullarında, ‘ihtiyaç listesinin’ ardından şimdi de talep edilen ‘kırtasiye ücretleri’ tartışma yarattı

A+A-

Gönyeli İlkokulu’nda Okul Aile Birliği, öğrenci velilerine yazı göndererek, ‘kırtasiye ücreti’ talep etti.

Velilere dün gönderilen yazıda; yeni öğretim yılında ikinci haftanın geride kalmasına rağmen, Eğitim Bakanlığı’nın kitap ve kırtasiye göndermediğini, okuldaki eğitimin fotokopi çekimi ile sürdürüldüğü ifade edildi, BAĞIŞ istendi…

 

YENİDÜZEN

Devlet okullarında, ‘ihtiyaç listesinin’ ardından şimdi de talep edilen ‘kırtasiye ücretleri’ tartışma yarattı.

Gönyeli İlkokulu’nda Okul Aile Birliği, öğrenci velilerine yazı göndererek, ‘kırtasiye ücreti’ talep etti.

Velilere dün gönderilen yazıda; yeni öğretim yılında ikinci haftanın geride kalmasına rağmen, Eğitim Bakanlığı’nın kitap ve kırtasiye göndermediğini, okuldaki eğitimin fotokopi çekimi ile sürdürüldüğü ifade edildi.

Bu nedenle kağıt, fotokopi makine ve yazıcıların toner-bakım-tamir ihtiyaçlarını karşılamak ve eğitim-öğretimin düzenli sürmesi amacıyla öğrencilerden kırtasiye ücreti alınacağı duyuruldu.

Yaşanan gelişme ile ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik ise okul müdürü ile yaptığı görüşmede Okul Aile Birliği tarafından kırtasiye giderlerine katkı koymak için velilerden ‘bağış’ adı altında yardım istendiğine dair bilgi aldığını söyledi.

 “Velilerin bu parayı ödeme zorunluluğu” yoktur diyen Atik, devlet okullarında para toplatılmasının yasal olarak öngörülmediğini belirtti.

 

Çocuk sayısına göre de ücretler belirlendi…

Okul idaresi, çocuk sayısına göre ödenecek ücreti de belirledi.

Okulda bir çocuğu olan veliden 100 TL, ikinci çocuğu olan veliden ise ekstra 75 TL istendi.

Öte yandan aynı okulda üçüncü çocuğu eğitim gören veliden ise 50 TL alınacağı, dördüncü çocuk için ise herhangi ücret istenmeyeceği kaydedildi.

Buna göre; bir ailenin aynı okulda 3 çocuğu olması halinde okul idaresine ödeyeceği ücret 225 TL olacak.

 

İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik:

“Velilerin bu parayı ödeme zorunluluğu yok”

 

Yaşanan gelişme ile ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik, okul müdürü ile yaptığı görüşmede Okul Aile Birliği tarafından kırtasiye giderlerine katkı koymak için velilerden ‘bağış’ adı altında yardım istendiğine dair bilgi aldığını söyledi.

Atik, söz konusu yazıda ‘bağış’ kelimesinin ifade edilmediğini, bu nedenle de okul idaresinden düzeltme yazısı yazmasını talep edeceğini kaydetti.

“Velilerin bu parayı ödeme zorunluluğu” yoktur diyen Atik, devlet okullarında para toplatılmasının yasal olarak öngörülmediğini belirtti.

 

yeniduzen-satin-aliniz-920.jpg

Bu haber toplam 10724 defa okunmuştur
Etiketler :