1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Dere yatağı temizlik bekliyor”
“Dere yatağı temizlik bekliyor”

“Dere yatağı temizlik bekliyor”

Dere yatağı dolgusunda kullanılan toprak yığınlarının bir kısmı kaldırdı, derinlemesine bir temizlik içinse dere yatağı ihlali olup olmadığına ilişkin ‘Son durum krokisi’ ile yerinde tespit yapılmasını bekliyor

A+A-

Fehime ALASYA

Girne Bölgesi çevre yolu üzerinde, Zeytinlik Bölgesi’nde bulunan ve toprakla doldurulan dere yatağına yapılan tahribatın bir kısmı halen daha giderilmeyi bekliyor. Dere yatağına dolgu yapan ve bu toprakları geri alacağı taahhüdünde bulunan şirketin, dolguda kullanılan toprak yığınlarının bir kısmını kaldırdığı gözlemlense de derenin ne kadar ihlal edildiğine ilişkin tespit ise hala yapılamadı.

Söz konusu yerde, atıl vaziyette duran ve hasara uğrayan bazı zeytin ağaçlarının yeniden doğaya kazandırıldığı ve dolgu alanı üzerindeki toprak yığınların kaldırıldığı görülüyor.

Girne Belediyesi ise hem mal sahibinden gelecek olan son durum krokisi hem de kaymakamlıktan hudut tespiti bekliyor.

YENİDÜZEN’in, 4 Şubat tarihinde, “Katliam Gibi” başlıklı haberiyle ortaya çıkardığı doğa tahribatında işlemler durduruldu, dolgu yapılan alanın bir kısmı temizlendi, diğerlerinin ihlal tespiti içinse ‘Son durum krokisi’ bekleniyor.

Girne Belediyesi İmar Bölümü, konuya ilişkin sürecin devam ettiğini belirterek önümüzdeki hafta yapılacak olan incelemenin ardından, şikâyetin geri çekilip çekilmeyeceği veya davaya gidilip gidilmeyeceğiyle ilgili karar verileceğini dile getirdi. Dolguyu yapan şirket tarafından ‘Temizlendi’ bilgisini aldıklarını kaydeden imar bölümü, teyit almak için kaymakamlıkla birlikte yerinde inceleme yapılacağı belirtildi. Açıklamada, dolguyu yapan firmadan ‘Son durum krokisi’ beklediklerinin altı çizilirken, bu krokiyle, önümüzdeki hafta yerinde tespite gidileceği belirtildi.

Açıklamada; “Ben temizledim denildi, kaymakamlıkla birlikte teyit almak için gidip inceleme yapacağız. Firmadan son durum krokisini bekliyoruz. Hudutlarına bakacağız ve tam olarak dereye müdahaleden emin olup işlemleri başlatacağız. Son durum krokisiyle yerinde tespit incelemesi yapacağız. Eğer bu şartlarda uygunsa şikâyetimizi geri çekeceğiz, değilse dava açacağız. Belli bir süre veriliyor, haftaya olacak.” denildi.   

Olay nasıl olmuştu?

Girne Bölgesi çevre yolu üzerinde, Zeytinlik Bölgesi’nde bulunan dere yatağı toprakla doldurulmuş, zeytin ağaçları sökülüp, derenin bir kısmı toprakla örtülmüştü. Dereye ve doğaya verilen zararı ihbar ile ele alan Girne Belediyesi ve Girne Kaymakamlığı olay yerine gitmiş, YENİDÜZEN’in adım adım izlediği olaydaki çalışmalar çeşitli girişimlerle çalışmaları durdurmuştu.

Yaklaşık on dönümlük bir yer içerisine yapılan dolgu işlemiyle ilgili iki şirket hakkında yasal süreç başlatıldığı ifade edilmişti.

Yayınlanan haberde dolguyu yapan şirket, yasal mevzuatın mal sahibi tarafından yerine getirildiği için bu çalışmaya girdiğini belirtmiş, dolguyu geri alıp bu işten çekileceğini kaydetmişti. Söz konusu şirket,  Belediye ile sözlü uzlaşıda bulunduklarını belirtmişti.

dere-1.jpg

ÖNCESİ

dere-2.jpg

SONRASI

 

Bu haber toplam 2411 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler