1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Derbiye ilgi büyüktü
Derbiye ilgi büyüktü

Derbiye ilgi büyüktü

Spor Toto Süper Lig’in 28’inci haftasında oynanan Fenerbahçe – Galatasaray derbisine ülkemizden de yoğun ilgi vardı

A+A-

Halit Dağ

Ülkemizde futbol severler, Türkiye’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın oynadıkları derbi mücadelelerine her zaman büyük ilgi gösterirler. Takımlarının ligdeki konumu veya hedefleri ne olursa olsun, derbi mücadeleleri her zaman Kıbrıslı Türkler tarafından yakından takip edilmiştir. Spor Toto Süper Lig’in 28’inci haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmaya da ülkemizden ilgi oldukça fazlaydı. Spor yazarı arkadaşım Hamit Sakallı ile biz de derbi öncesi ve esnasını yerinde gözlemleme fırsatı bulduk.

DERBİ KADIKÖY’DE ÖĞLEDEN SONRA HİSSEDİLMEYE BAŞLANDI

Fenerbahçe’nin ev sahibi olmasından dolayı özellikle sarı lacivertli taraftarlar 14 Nisan Pazar günü oynanan derbi mücadelesini yerinde görmek için İstanbul’un yolunu tuttu. Galatasaray’ın deplasman takımı olmasına rağmen sarı kırmızılı taraftarlardan da hatırı sayılır bir kitle ile maçı Kadıköy’de takip etmek için yola koyuldu.

Ev sahibi Fenerbahçe'nin ülkemizdeki fanatik taraftarları maç günü sabahın erken saatlerinde Ercan Havaalanı’nda toplanarak İstanbul'a seyahat ettiler.

Derbi günü Kadıköy, Rıhtım bölgesinde öğle saatlerine kadar sakinlik vardı. Öğle saatlerinden sonra kalabalık toplanmaya ve derbi günü hissedilmeye başlandı.

BOĞA VE ALEX HEYKELİNE TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe taraftarları Kadıköy sokaklarında meşaleler yakarak takımlarına tezahürat ettiler. Özellikle Boğa heykelinin olduğu yerde heykelin etrafına toplanan, hatta üzerine çıkan taraftarlar maç saatine kadar takımlarına tezahürat ettiler.

Yoğurtçu Parkı’nda bulunan Alex de Souza heykelinin olduğu bölgede birçok taraftar heykel ile fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdiler.

KAZANAN ÇIKMADI

Stadın çevresinde kadın ve erkek taraftarlar formaları ile hatıra fotoğrafları çektiler. Stat bölgesine giriş ve stada giriş esnasında yoğun güvenlik önemleri ile taraftarlar Ülker Stadı’na alındı. Ligin 28’inci haftasında Fenerbahçe’nin rahat bir konuma erişmesi, Galatasaray’ın da şampiyonluk yarışından kopmaması için büyük önem taşıyan karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sonuçlandı. Derbiden arda kalan ise özellikle ülkemizden karşılaşmayı izlemek için stadı dolduran Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarının tribünlerde çektikleri fotoğraflar oldu.

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 416 Sayısı ISSN 2672-7560

Adres Kıbrıs 416 Sayısı ISSN 2672-7560