1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'DEPRESYON İLACI ALMIŞTI'
'DEPRESYON  İLACI ALMIŞTI'

'DEPRESYON İLACI ALMIŞTI'

262 promil alkollü araba kullanarak Yenişehir’de Abdul Rahmen Murad’ın yaşamını yitirdiği feci kazanın oluşmasına sebebiyet veren zanlı G.G yeniden mahkeme huzurunda… 5 gün tutukluluk

A+A-

Fehime ALASYA

Lefkoşa- Yenişehir’de geçtiğimiz Cumartesi meydana gelen ve 18 yaşındaki yaya Abdul Rahmen Murad’ın hayatını kaybettiği kazayla ilgili tutuklanan araç sürücüsü G.G hakkında 5 gün tutukluluk kararı alındı…

POLİS, araç sürücüsü G.G’nin yeşil reçete ile kullanılan DEPRESYON İLACI aldığının tespit edildiğini açıkladı.

Dün geniş güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı aleyhinde soruşturma maksatlı 5 gün poliste tutuklu kalmasına emir verildi.

Zanlı G.G’nin, yolda yaya olarak yürüyen üniversite öğrencilerine, refüjde çarpmasıyla meydana geldiği iddia edilen kazada ağır yaralanan yaya Abdul Rahmen Murad, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

10 adet kamera görüntüsü incelendi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, iddia Makamında Başsavcılık adına davada Savcı Behzat Mavioğlu ve zanlının avukatı Savaş Çakıcı mahkemede hazır bulundu. Savcı Mavioğlu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Müfettiş Muavini Mustafa Berksan’ı tanık olarak dinletti.

Müfettiş Muavini Berksan, Zanlı G.G’nin, 20 Ekim 2017 tarihinde Lefkoşa-Yenişehir Trafik Işıkları’nda meydana gelen kazada, kullanımındaki ME 766 plakalı araç ile tehlikeli sürüş yaptığı, süratli ve dikkatsiz olduğu ve refüje çıktığını ifade ederek, kazanın oluş şeklini anımsattı.

Zanlının tutukluluk süresinde, mesele ilgili ligli yürütülen araştırmalar hakkında bilgi veren Berksan, araştırmaların devam ettiğini belirtti.

Bu süre zarfında toplamda 10 adet kamera görüntüsü incelendiği ve tanıkların dinlendiğini ifade eden Berksan, yeni bulgulara ulaşıldığını kaydetti.

Berksan, araç sürücüsü G.G’nin yeşil reçete ile kullanılan DEPRESYON İLACI aldığının tespit edildiğini açıkladı.

Zanlıdan alınan kan örneklerinin de incelemeye gönderileceğini belirten Berksan, zanlının meselenin esasına ilişkin gönüllü ifade vermediğini de sözlerine ekledi.

Mesele ile ilgili araştırmaların devam ettiği ve soruşturmanın salimen yürütülmesi için zanlının 5 gün tutukluluğuna karar verildi.

Polisten geniş güvenlik önlemi

Polis, zanlının mahkemeye getirildiği saatten, çıktığı saate dek mahkeme avlusunda geniş güvenlik önemli aldı.

Mahkeme önünde eylem yapan kalabalık öğrenci grubu, duruşmayı demir parmaklıklar ardında pankart açarak bekledi.

Zanlının mahkemeden çıkarıldığı sırada pankartları havaya kaldırarak sessiz eylemine devam eden gençler, ardından basın açıklaması yaptı. 

 


Acılı öğrencilerin feryadı:
“Bu adaya diploma almak için geliyoruz, ölüm belgesi almak için değil…”

Hayatını kaybeden gencin arkadaşları sabahın erken saatlerinde mahkeme önünde toplandı.

Pankart açarak sessizce bekleyen gençler, duruşmanın bitmesini bekledi.

Öğrenciler, ellerinde “seni asla unutmayacağız” yazılı Abdul Rahman Murad’ın fotoğraflarını taşıdı.

Mahkeme önünde basın açıklaması yapan öğrenciler, herkes için adalet isteyip, cezaların ağırlaştırılmasını, 1950’li yıllardan günümüze dek kullanılan yasaların artık değişmesini talep ettiler.

Duruşmanın bitmesinin ardından mahkeme önünde toplanan öğrenciler adına kısa bir açıklama yapan Tahir Osman, savaşlardan çok trafikte can pazarı yaşandığını dile getirerek, gerçekleştirdikleri eylemin, sadece kendileri için değil tüm toplum için olduğunu ifade edip, yerli halkın neden bu eyleme destek vermediğini sordu…

“Yitip giden bir can için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, sadece arkadaşımız için değil…”

Osman, “Cezaları sorduğumuz zaman şaşırıyoruz, halen daha İngiliz döneminden kalama yasalar kullanılıyormuş. Bu güne dek neden hiç değişiklik yapılmadı bunu anlamak mümkün değil.

Yerli toplum neden bizim eylemimize destek vermiyor? Yabancı olduğumuz için mi? Yollarda herkes yürüyor, bizler burada yitip giden bir can için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, sadece arkadaşımız için değil, toplum için…

“Ya ölen sizin çocuğunuz olsaydı? Yine böyle sessiz kalır mıydınız?”

Biz Başka Abdul Rahman’lar ölmesin diye buradayız. Biz öğrenciyiz, bu adaya diploma almak için geliyoruz, ölüm belgesi almak için değil… Ya ölen sizin çocuğunuz olsaydı? Yine böyle sessiz kalır mıydınız?

Biz Çarşamba gün yine burada olacağız, biz her duruşmada burada bulunacağız ve toplumun hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Yerli halk da, yollarda olan herkes de gelip bize destek versin”  

 

m1-010.jpg

Pankart açarak sessizce bekleyen gençler, duruşmanın bitmesini bekledi.

m2-008.jpg

 

Bu haber toplam 5856 defa okunmuştur
İlgili Haberler