1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Della Miles’tan muhteşem performans
 Della Miles’tan muhteşem performans

Della Miles’tan muhteşem performans

Gazimağusa’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri Başladı

A+A-


Gazimağusa Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlama programına Kadın Sanatçılar Karma Sergisi ve Whitney Houston’ı Anma Gecesi’nde Della Miles Konseri ile başladı. Hem güçlü bir ses, hem başarılı bir besteci, hem de seyircisiyle bütünleşen sahne performansıyla bilinen Della Miles, tüm bu özelliklerini ortaya koyduğu performansla fazlasıyla hak ettiğini Gazimağusa’da da gösterdi.
Geçen yıl hayatını kaybeden dünyaca ünlü şarkıcı Whitney Houston’ın vokalisti olan Della Miles Gazimağusa Belediyesi’nin kadınlara Dünya Kadınlar Günü hediyesi olarak Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat dün 20:00’da verdiği konserde izleyenleri tam anlamıyla etkisi altına aldı. Kongre ve Kültür Merkezi gibi güzel bir tesiste ilk konseri kendisinin vermiş olmasından dolayı ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade eden Miles, izleyenlerle sık sık diyaloglar kurarken Gazimağusa’yı çok beğendiğini söyledi.

KADIN SANATÇILAR KARMA SERGİSİ AÇILDI
Kutlama programının ilk gününde Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde saat 18:00’da Kadın Sanatçılar Karma Sergisi’nin açılışı yapıldı. Profesyonel kadın seramik ve resim sanatçılarının 60’ın üzerinde eserinin sergilendiği etkinlik 
8 Mart tarihine kadar açık olacak.
Serginin açılışında bir konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, kadınların eşit işe eşit ücret mücadelesiyle sembolleşen günü her yıl 8 Mart haftasında farklı etkinliklerle kutladıklarını, bu yıl kadınlardan oluşan komitenin çalıştığını ifade ederek komite üyelerine teşekkür etti.
Organizasyon Komitesi Başkanı Sıdıka Özdoğan da yaptığı konuşmada, 8 Mart Kadınlar Günü’nün tarihçesini anlatarak, kadının hak arama ve özgürlük mücadelesinin 150 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini, günümüzde kadının statüsünün iyileştirilmesi ve cinsiyet eşitliğin sağlanması için politika belirlenmesi gerektiğini ifade ederek, Gazimağusa Belediyesi’nin bu misyonla bir dizi etkinlik düzenlediğini söyledi.


MAĞUSA EMEKÇİ KADINLAR FESTİVALİ YARIN YAPILIYOR
6 Mart Çarşamba günü saat 10:00 ile 18:00 arasında Mağusa Bandabuliya’da Mağusa Emekçi Kadınlar Festivali yapılacak. Kadın dernekleri, Mağusa Sivil Toplum Örgütleri ve Köy Kadın kursları’ndan kadınların katılacağı festivalde, folklor gösterileri, çocuklar için yüz boyama etkinlikleri, Kıbrıs şarkıları söylenecek, Kıbrıs yöresel lezzetlerin satışı yapılacak. Etkinlikle, kadınların gerek el işi gerekse yaptığı yemekler satışa sunularak ekonomik kazanç elde etmeleri sağlanacak.

8 Mart Cuma günü, Yazar ve Barış Girişimi Sözcüsü Oya Baydar’ın konuşmacı olarak katılacağı “Siyasette, Hayatta Kadın ve Erkekler” konulu söyleşi Mağusa Kültür Merkezi’nde saat 20:00’da yapılacak.

Bu haber toplam 2150 defa okunmuştur