1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. DAÜ-SEN belgeseli Mağusa'da gösterilecek
DAÜ-SEN belgeseli Mağusada gösterilecek

DAÜ-SEN belgeseli Mağusa'da gösterilecek

DAÜ-SEN 30. Yıl belgeseli, Mağusa gösterimi, 29 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19:00'da Mağusa MAGEM Görsel İşitsel Salonu'nda gerçekleştirilecek

A+A-

DAÜ-SEN’in kuruluşu, gelişimi ve özellikle son yıllardaki mücadelesini ele alan ve ilk gösterimi 8 Mayıs tarihinde Lefkoşa'da yoğun katılımla gerçekleştirilen DAÜ-SEN 30. Yıl belgeseli'nin Mağusa gösterimi, 29 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19:00'da Mağusa MAGEM Görsel İşitsel Salonu'nda gerçekleştirilecektir.  Gösterim öncesinde bir de resepsiyon düzenlenecek.

DAÜ-SEN konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları aktardı:
Yönetmenliğini Cemal Yıldırım’ın yaptığı, yapımcılığını DAÜ-SEN’in üstlendiği ve Blue Platform tarafından çekilen belgeselde ülke akademik, siyasal ve sendikal hayatında önemli yere sahip çok sayıda kişiyle mülakat yer alıyor.

DAÜ-SEN’in kuruluşunda yer alan akademisyenlerin anlatımıyla başlayan film DAK, DAİ ve DAÜ Kreşinin Doğa Koleji’ne peşkeş çekilmesinin anlatımıyla sona eriyor. Ülke sendikal ve siyasal hayatına yönelik projeksiyonların da yer aldığı belgesel filminin arşiv çalışmaları, mülakatlar, çekim ve montajı altı ayı aşkın bir sürede gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 2161 defa okunmuştur