1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Damak Tadına Göre Kahve Kapsülü Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Damak Tadına Göre Kahve Kapsülü Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Damak Tadına Göre Kahve Kapsülü Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kapsül kahvelerin rahatlığıyla tanıştınız mı? Oldukça kısa sürede lezzetli kahveler yapmanızı sağlayan kapsüllerin her biri ayrı bir yoğunluğa ve aromaya sahiptir.

A+A-

YENIDUZEN ADVERTORIAL

Kapsül kahvelerin rahatlığıyla tanıştınız mı? Oldukça kısa sürede lezzetli kahveler yapmanızı sağlayan kapsüllerin her biri ayrı bir yoğunluğa ve aromaya sahiptir. Hâliyle bu kahveler pek çok farklı damak tadına hitap eder. Kapsül kahveleri denemek istiyor fakat nasıl seçim yapacağınızı bilmiyorsanız endişelenmenize gerek yok. Damak tadınıza uyum sağlayacak, keyifle tüketebileceğiniz kahveleri satın alırken size kılavuz olabilecek bir yazıyla karşınızdayız. İşte kahve kapsüllerini seçerken dikkat etmeniz gerekenler!

 

Kapsül Kahveleri Tanıyın

Kapsül kahveler özenle çekilmiş kahve çekirdeklerinin plastik veya alüminyum paketlerin içerisine vakumlanmasıyla elde edilir. Hava almayan paketleri sayesinde her daim ilk günkü tazeliğinde kalır. Tek kullanımlık kapsüllerin içerisinde çoğunlukla 5-8 gramlık kahve bulunur ve birkaç dakika içerisinde bir bardak espresso hazırlamanızı sağlar. Kapsüllerle kahve miktarı ve tazeliği hakkında kafa karışıklığı yaşamadan profesyonele yakın, lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.

Kahve kapsülü çeşitlerini uyumlu makineleri kullanarak hazırlayabileceğiniz gibi makine olmadan da enfes tariflere imza atabilirsiniz. Makinesiz şekilde kapsül kahve hazırlamak istiyorsanız kâğıt filtreden sallama kahve paketleri yapabilir ya da French presslerden yardım alabilirsiniz. Kâğıt filtreyle kahveyi demlemek için kahvenin olduğu filtreyi bir bardağa alabilir ve üzerine sıcak su ekleyebilirsiniz. French presste demlemek içinse kahveyi French presse boşalttıktan sonra, önce üzerine bir miktar su ekleyip 20 saniye kadar bekleyebilir ve ardından dilediğiniz miktarda su ilave edebilirsiniz.

tchibo-gorsel-2-1-001.png

 

Güçlü Kahveler İçin Yoğun İçerikli, Sade Kahve Kapsülleri

Sade espresso kapsülleri, damağınızda yoğun bir tat bırakır. Sert kahvelerle aranız iyiyse sade espresso kapsüllerini hazırladıktan sonra direkt olarak tüketebilirsiniz. Sade espresso kapsüllerinin yoğun içeriği sayesinde daha kolay odaklanabilir ya da sabahları hızlıca uyanabilirsiniz. Kahve kapsüllerini kullanarak hem sıcak hem soğuk kahveler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca kapsüllerinizi şeker ve süt gibi malzemelerle yumuşatarak damak tadınıza uygun espresso bazlı latte, macchiato ve cappuccino gibi kahveler de yapabilirsiniz.

tchibo-gorsel-1-001.png

Aromalarla Zenginleştirişmiş Kahve Kapsülleri

Farklı aromalarla hazırlanan kahve kapsüllerinde yoğun kahve tadı, yumuşatılmış hâldedir. Bu tarz kapsüllerin içeriğinde vanilya ya da karamel gibi değişik tatlara da yer verilir. Yoğun espresso tadıyla aranız iyi değilse aromalı kapsülleri şeker ekleyerek ya da şekersiz şekilde tüketebilirsiniz. Alışılmış tatlardan sıkıldıysanız ve serinletici lezzetler arıyorsanız aromalı espresso kapsül kahveleri süt ve buz parçalarıyla hazırlayarak da tüketebilirsiniz.

tchibo-gorsel-3-1-001.png

Eşsiz Bir Lezzet Sunan, Yöresel Kahve Kapsülleri

Farklı coğrafi bölgelerde yetişen kahve çekirdeklerinin kendine has tatları vardır ve yöresel kapsüllerde bu kahvelere yer verilir. Örneğin El Salvador kahvelerinin yer aldığı kapsüller, dengeli bir yoğunluğuna sahiptir. Bir yudum alındığında damakta karamel nüanslı bir aroma bırakır. Brezilya kahvelerinin yer aldığı kapsüller ise düşük asiditeye sahiptir. Damakta acı çikolata ve karamel gibi aromalar bırakır. Yerel kahvelerin içerisinde aroma verici maddeler bulunmaz. Tüm bu tatlar eşsiz çekirdeklerin doğal yapısında yer alır.

tchibo-gorsel-4-001.png

Yumuşak İçimli, Karamelli Kahve Kapsülleri

Espresso tadının karamelle olan uyumu, pek çok kişinin vazgeçemediği bir lezzet. Karamelli kahve kapsülleri yumuşak içimleriyle öne çıkar. İnce gözenekli ve yoğun karamel aromasına sahip kapsüller, tercih eden kişilere pratiklik de sağlar. Genellikle şeker ya da tatlandırıcı içermeyen karamelli kapsüller, kahvenizi süt gibi çeşitli malzemelerle yumuşatmaya gerek kalmadan tüketmenize imkân tanır. Ancak dilerseniz kahvenize vanilyalı süt ilave edebilir, kahvenizi cappuccino ya da latte macchiato şeklinde de tüketebilirsiniz.

Siz de hem pratik hem lezzetli kahve kapsülü çeşitlerinin eşsiz lezzetiyle tanışmak için www.tchibo.com.tr adresini, Tchibo mağazalarını ya da market gibi çeşitli satış noktalarını ziyaret edebilirsiniz. Kahve kapsülü fiyatlarını ve çeşitlerini inceleyebilir, damak tadınıza hitap edenleri satın alabilirsiniz.

tchibo-gorsel-6-001.png

Bu haber toplam 1402 defa okunmuştur