1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Çürüyen cenaze' soruşturması
'Çürüyen cenaze' soruşturması

'Çürüyen cenaze' soruşturması

2017 yılı Ağustos’unda Girne Akçiçek Hastanesi morgunda ‘gerekli koşullarda muhafaza edilmediği tespitiyle’ çürümeye yüz tutan Diş Hekimi Dr. Erdoğan Mirata’nın cenazesine ilişkin soruşturmanın ‘ileriye götürülmediği’ ortaya çıktı

A+A-

Fehime ALASYA

2017 yılı Ağustos’unda Girne Akçiçek Hastanesi morgunda ‘gerekli koşullarda muhafaza edilmediği tespitiyle’ çürümeye yüz tutan Diş Hekimi Dr. Erdoğan Mirata’nın cenazesine ilişkin soruşturmanın ‘ileriye götürülmediği’ ortaya çıktı.

YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Müsteşarı Ömer Gür, “Daha ileriye gitmiş bir soruşturma yok” dedi.

Bakanlıktaki dosya detaylarını paylaşan Gür, yapılan kayıtlarda ailenin iddialarının “buzlukların çalışmadığı” yönünde olduğu, buna karşın belediye görevlisi ve hastaneyi denetleyen iki teknisyenin raporlarında ise “buzlukların çalıştığının” raporlarda yer aldığını kaydetti.

Bakanlık açıklama yapmış, soruşturma başlatmıştı…

27 Ağustos 2017 yılında vefat eden ülkenin tanınmış simalarından Diş Hekimi Dr. Erdoğan Mirata’nın cenazesi, kaldırıldığı Girne Akçiçek Hastanesi morgunda ‘gerekli koşullarda muhafaza edilmediği tespitiyle’ çürümeye yüz tutmuştu.

Yaşananların ardından bakanlıktan yapılan açıklamada cenazenin morga bırakıldığı gün buzlukların ve motorların çalıştığı, 3 gün sonra cenazenin alınacağında ise buzlukların çalışmadığının tespit edildiği söylenerek, aileden özür dilenmiş, derhal soruşturma başlatıldığı ifade edilmişti.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı olarak bu konuda derhal soruşturma başlatıldığı, ihmali olanların gerekli cezai uygulamaya tabi tutulacağı belirtilmişti.

Aradan geçen onca zamana karşın soruşturmanın ilerletilmediği ve dosyanın aynı şekilde durduğu öğrenildi.

Gür: “Daha ileriye gitmiş bir soruşturma yok”

Sağlık Bakanı Müsteşarı Ömer Gür, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı kayıtlarına geçen dosyada ilgili tarafların iddia ve raporlarının yer aldığını, bunun ötesinde daha ileriye gitmiş bir soruşturma bulunmadığını kaydetti. Gür şunları ifade etti:

“Araştırma yapılmış o araştırmada teknisyenler gönderilmiş. Olay 27 Ağustos’ta olmuştu. 29 Ağustos’ta teknisyenler morgun sorunsuz çalıştığı ve sorunsuz olduğuna dair rapor verdi. Morgun o zamanki işleyişinde bir cenaze olduğu zaman belediye getirip cenazeyi morga bırakıyor, kilitliyor, cenaze yıkanacağında da gelip alıyor ve yıkayıp gömüyorlardı.

Belediyeden verilen raporda ise cenazeyi yerleştiren kişinin raporunda morgun çalıştığı söyleniyor. Ailenin ifadesinde de morgun çalışmadığı iddia ediliyordu.

Bu hadise sonucunda gelen şikâyetlerde iki teknisyen ve belediye elemanı morg çalışırdı denilirken, aile çalışmadığını iddia etti. Daha ileriye gitmiş bir soruşturma yok. Bakanlıktaki evraklar bunlardır. Şu anki durumda hastanede buna benzer bir olayın yaşanmaması için gerekli tedbirler alındı.

Cenaze olduğu zaman artık idareye haber veriliyor, takibini de idare yapıyor.” dedi.  

yeniduzen-satin-aliniz-448.jpg

 

 

Bu haber toplam 2562 defa okunmuştur
İlgili Haberler