1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cumhurbaşkanı’na karşı saygısız bir davranış
Cumhurbaşkanı’na karşı saygısız bir davranış

Cumhurbaşkanı’na karşı saygısız bir davranış

CTP milletvekili, KTTO eski başkanı Fikri Toros, 1. Ekonomi Konferansı’nda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya söz hakkı tanınmamasına tepki gösterdi

A+A-

CTP Milletvekili, Kıbrıs Türk Ticaret Odası eski başkanı Fikri Toros, 1. Ekonomi Konferansı’nda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya söz hakkı tanınmamasına tepki gösterdi. Toros, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,  "KTTO için verilmemesi halkın iradesini en üst düzeyde temsil eden Sayın Cumhurbaşkanı’na karşı saygısız bir davranış olmuştur. Bu tutum Oda gelenekleriyle de bağdaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Toros'un, açıklaması şöyle: 

"Kıbrıs Türk toplumunun önde gelen köklü kurumlarından biri olan Kıbrıs Türk Ticaret Odası, sosyal ve ekonomi politikalarının şekillendirilmesine, Türkiye, Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle olan ilişkilerimize, ve Kıbrıs çözüm sürecine olan katkılarıyla bilinen bir kurumumuzdur. Bu sorumluluk bilinciyle KTTO her zaman Kıbrıs Türk halkının iradesine sahip çıkmış ve ayırım gözetmeksizin tüm siyasi parti ve devlet yetkililerimizle işbirliği içinde çalışmıştır. 
6 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilen 1. Ekonomi Konferansında Sayın Cumhurbaşkanı’na konuşma fırsatı verilmemesi halkın iradesini en üst düzeyde temsil eden Sayın Cumhurbaşkanı’na karşı saygısız bir davranış olmuştur. Bu tutum Oda gelenekleriyle de bağdaşmamaktadır. 
Oda yönetimini, toplumsal sorumluluk ve kurumsal devamlılık prensipleri ışığında bu talihsiz davranışı derhal telafi etmek üzere harekete geçmeye davet ediyorum"

Bu haber toplam 2262 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler