1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. CTP’den ‘BÜTÇE hemen Meclis’e gelsin’ Önerisi!
CTP’den ‘BÜTÇE hemen Meclis’e gelsin’ Önerisi!

CTP’den ‘BÜTÇE hemen Meclis’e gelsin’ Önerisi!

Erhürman, bir süredir ‘bütçe nasıl geçecek, sıkıntılar yaşanacak mı’ tartışmalarının gündemde olduğuna ve bu konuda CTP olarak somut önerileri bulunduğunu belirtti.

A+A-

Meltem SONAY


Saat:12:30 

SEÇİM TARİHİ ORTAKLARI GERDİ!

Denktaş: “Gelecek iki yılı heba edeceğiz”

“Ben bu ülkenin geleceği açısından değerlendiriyorum, gelecek iki yılı heba edeceğiz diyorum. Meclis’i bu anlamda bir sorumluluk bekliyor.

Komite safhasında muhalefet ne kadar iyi niyetle davranırsa davransın, Genel Kurul safhasında seçim havsına girilecek. Olmayacak, bütçe geçemeyecek, bir ay önce bir ay sonra hiç fark etmez. Bütçe temiz geçmiş olur.”

Erhürman: “Biz her türlü sorumluluğu almaya hazırız”

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün ‘Ana muhalefetin seçimden vazgeçtiğine’ ilişkin imalarına ilişkin söz alan CTP Genel Başkanı Erhürman, 7 Ocak tarihinin komiteye de götürüldüğünü ifade etti.

Erhürman’ın ifadeleri şöyle:

“Biz asla seçim tarihinin değişmesi çağrısı yapmadık, Bütçe’nin yetişmesi için öneri yaptık, Sayın Özgürgün oturduğu yerden de, buradan da ‘bütçe önemli değil, niyetiniz yoksa bilmem’ diyor. Zaten baştan beri söylediğimiz bu sorumsuzlukla devam edilecekse biz her türlü sorumluluğu almaya da hazırız. Daha fazla üzerinde konuşulmaya da gerek yoktur.

CTP 7 Ocak’tan vazgeçmiş değildir”.

Özgürgün: “Meclis’in 7 Ocak tarihini tartışmaması gerekir”

Başbakan Hüseyin Özgürgün Erhürman’dan sonra yeniden kürsüye geldi:

“O Denktaş Serdar Denktaş’ın bütçesi değil, Başbakanlığın bütçesidir. UBP her zaman sorumluluklarını bilen bir partidir, ben de bu partinin başıyım, hükümetin de başıyım ayrıca. Sorumluluklarımı bilirim. Sorumluluk bilincimizdedir, en az ana muhalefet partisi başkanı kadar ben de bilincimdeyim.

Meclis Kürsüsü’nde söylenenler birbirimizi kırmadan söylenmesi lazım. Seçim meydanı başkadır, Meclis başkadır.

Seçim tarihi belirlenmiştir, Meclis’in 7 Ocak tarihini tartışmaması gerekir.”

Denktaş: “İki kişi karar verdiyse, demek ki diğer 48 kişiye gerek yoktur bu Meclis’te”

“İki kişi karar verdiyse, demek ki diğer 48 kişiye gerek yoktur bu Meclis’te” diyen Serdar Denktaş,  seçim tarihinin tartışılamaması kabul edilemeyeceğini ifade etti, Meclis’in en iyi seçim tarihini tartışması ve bulması gerektiği görüşünü belirtti.

 

 


Meclis Genel Kurulu’nda içtüzüğün 62. Maddesi uyarınca söz alan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bir süredir ‘bütçe nasıl geçecek, sıkıntılar yaşanacak mı’ tartışmalarının gündemde olduğuna ve bu konuda CTP olarak somut önerileri bulunduğunu belirtti.

Erhürman, Bütçe’nin bir an önce Meclis’e sevk edilmesini, komitede görüşme süresinin kısaltılmasını ve Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında konuşma sürelerinin de sağlanacak olası konsensüsle kısaltılmasına yönelik öneri yaptı.

“Bütçe bir an önce gelsin Meclis’ten de bir an önce geçsin” diyen Erhürman, ihtiyaca yönelik bir bütçenin hemen gelmesi önerisini yineledi.

Denktaş: “Seçim tarihi bir kere daha düşünülür diye umarım”

Bütçe’yi görüşmeden seçime gidilmesinin gelecek yılın sorunlu başlaması anlamına geleceğini ifade eden Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bütçe bir an önce gelip, tartışılmadan geçmesinin de sağlıklı olmayacağı görüşünü belirtti.

Denktaş’ın ifadeleri şöyle:

“Kendi kendimin ayağına kurşun sıkacak değilim. Yapılmakta olan çalışmanın son rötüşlarını yapıyoruz. Yarın teknik ekibimiz üzerinden geçecek, Çarşamba onayıma sunulacak, daha sonra Meclis’e sunulma aşamasına gelecek.

Komite görüşülmesi, Meclis’e gelmesi resmen seçim girdabının içine gelecek, o zaman buralarda birilerini bulacağımızdan şüpheliyim. O nedenle hep şu seçimi Şubat başına yapalım dedik ama öyle bir havaya girdi ki ‘Biz söyledik bunu artık değişmeyelim’…

Ama akıl, mantık Şubat başında yapılması… Başından itibaren ne tarih verdim ne bir şey söyledim, çünkü sonra ‘Serdar korktu seçimden’ denecekti…  Hayatımda seçimden korkmadım…

Seçim tarihi bir kere daha düşünülür diye umarım ama değişmeyecekse, Bütçe gelecek eleştirileceği kadar eleştirilecek, geçirilecek.”

Erhürman’dan Özgürgün’e:

“Siz bana çağrı yaptınız, ben bu sorumluluğu almak durumunda kaldım. Bana göre ortağınızla görüşmeden bunu yapmanız sorumsuz bir yaklaşımdı.

Biz seçim tarihi önerimizi yaptık, bir adım daha attık Bütçe’yle ilgili de önerimizi yaptık.”

Siber: “YSK Başkanı ile görüşeceğim”

“Seçim kararı alan yer MECLİS’TİR” diyen Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber, bugün Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ile görüşüleceğini belirtti.

Dr. Siber, YSK’yı da zora sokmayacak en uygun seçim tarihi için görüşeceklerini açıkladı.

Özgürgün: “Ben vazgeçtim, güvenoyuna ihtiyaç var”

Başbakan Özgürgün Erhürman’ın ‘seçim yapılacaksa’ ifadesini eleştirirken, ‘yeter ki niyet olsun Bütçe olur… Ha vazgeçtiyseniz onu bilmem’ şeklinde konuştu.

“Başbakan benim, istesem 9 ay daha bu koltukta otururdum ama ben bu isten vazgeçtim ve seçime gidelim diyorum. Halka giderek güven oyu istiyorum” şeklinde konuşan Özgürgün, seçim tarihinin artık tartışılmaması gerektiğini ifade etti.

“Bütçe’yi seçim erteleme gerekçesi yapmayın” diyen Hüseyin Özgürgün, geri adım atılmaması gerektiği görüşünü belirtti, “İsterseniz Ağustos’a alırım seçimi, beni bozmaz” şeklinde konuştu.

7 Ocak tarihini kim getirecek?

‘Seçim tarihi’ Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem oldu.

TDP Milletvekili Zeki Çeler, ‘7 Ocak tarihi’nin Meclis’e gelip gelmediğini, kimin getireceğini sordu. Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Öneri Ana Muhalefet’ten geldi, Sayın Başkan bunu getirecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Siber: “Parti Başkanları seçim tarihini birlikte belirlesin”

Seçim için ‘En uygun tarih’ olması gerekliliğine işaret eden Meclis Başkanı Sibel Siber, parti başkanlarının bir araya gelerek seçim tarihi belirlemesini, kendisinin de gün içerisinde Yüksek Mahkeme Başkanı ile yapacağı görüşmeye bu tarihi taşımasını önerdi.

Bu haber toplam 2704 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler