1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'dan KANAL SİM'e özel açıklamalar
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'dan KANAL SİM'e özel açıklamalar

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'dan KANAL SİM'e özel açıklamalar

“Var olan sistemi sürdürmek için değil, alternatif sistem için aday olacağız. Halk da karar verecek. Bu sistem bitmezse çocuklarımızın, torunlarımızın yüzlerine utanmadan bakabileceğimiz bir gelecek bırakamayacağız”

A+A-

CTP Genel Başkanı, Milletvekili Tufan Erhürman, UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin ve sistemin miadını doldurduğunu vurguladı, ülkede seçim sürecine girildiğini söyledi.

Kanal Sim’de Meyil Adakul Elektrikçi’nin konuğu olarak, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erhürman, “Var olan sistemi sürdürmek için değil, alternatif sistem için aday olacağız. Halk da karar verecek” diye konuşarak,  “Bu sistem bitmezse çocuklarımızın, torunlarımızın yüzlerine utanmadan bakabileceğimiz bir gelecek bırakamayacağız” şeklinde konuştu.

 

 

İşte Erhürman’ın açıklamalarının önemli satır başları…

  • “Başbakanı samimi bulmuyorum. Seçimin 2018’e ertelenmesini de ciddiye almıyorum”
  • “Kimse CTP’yi CTP’lilerden fazla düşünmeye kalkmasın”
  • “Biz sistemin ve hükümetin miadını doldurduğunu söylüyoruz.”
  • “Bir takım anketler konuşuluyor. Hükümet yüzde 38-40 diye… Onları da ciddiye almıyorum”
  • “Anketler ne derse desin, toplumumuz mutlu değil. CTP gelecek için politikalar üretiyor. Bugün konuşulan konular, geçmiş zihniyetin konularıdır.”

Güvensizlik Önergesi…

“Güvensizlik Önergesi, Başbakan’ın kendi başlattığı süreçle ilgiliydi. Meclis grubumuzu topladık,

10 aydır hükümette olan bir Başbakanın, 3 aydır erken seçim çağrısı yapmasının kendi hükümetine güvenini yitirdiğini anlamına geldiğini düşündük. Hükümet sürekli usulsüz istihdam ve usulsüz yurttaşlık dağıtımı yapıyor. Dün (önceki gün) Türkeş bile söyledi, ‘ Rüşvetin bu kadar açık konuşulduğu bir ülkede ihale açılamaz’ dedi. Hükümet için inanılmaz bir eleştiridir bu… Erken seçime yol açmak için güvensizlik önergesini verdik. Ülkede ciddiyetsizlik ayyuka çıktı. Hala, ‘CTP’nin güvensizlik önergesi reddedildi’ deniliyor. Tüm muhalefet partileri, hükümete güvensizlik önergesi verdi. CTP, aynı zamanda erken seçim önergesini de verdi. Bunu ‘Başbakan seçim önergesi verin, altına imza atacağım’ dediği için yaptık.  Peki CTP’den beklenen nedir? Erken seçim önergesi versin ancak bu hükümetle erken seçime gitmeyi sindirsin mi? Bunu TDP ve Sayın Çakıcı’nın da mı sindirmesi bekleniyor?

“Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu DP’li ve UBP’li temsilciler arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı toplanamıyor”

 “Güvensizlik önergesi verildiği dönemde ve hala bugünlerde Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu toplanamıyor. DP’li ve UBP’li temsilciler arasında bir otele elektrik borcuyla ilgili indirim yapılması konusunda anlaşma yapılamadığı için toplanamıyor. Hükümet içerisinde böyle bir ayrılık varken, Başbakan da imzalayacak demişti, imzalansınlar… Erken seçime gidelim.”

“Ayak oyunları, algı operasyonları…”

“Başbakanı samimi bulmuyorum. Partisine de mensup olanlardan bir tanesi bana şunu açıklasın. Başbakani ‘Muhalefet erken seçim tarihi belirlesin, önergeyi getirsin imzalayacağım’ diyecek. Ben de önergeyi getiriyorum, tarihi de belirliyorum. Zaten benden önce TDP belirlemiş. Meclis’e önergeyi getiriyorum ancak imzalamayacak. Ben de bunu samimi mi bulacağım? Seçimin 2018’e ertelenmesini de ciddiye almıyorum, samimi bulmuyorum.  Şimdi 15 Nisan 2018 dersiniz, sonra ayak oyunlarıyla komitede Ekim 2017 diye ilan edersiniz… Sonrasında da algı operasyonlarıyla ‘hükümet yine erken seçim istedi, muhalefeti yine açığa düşürdü’ denilecek. Ne olacağını ben bilmiyorum.”

“Hükümet ve sistemin son kullanma tarihi geçti”

“Hükümet miadını doldurdu, ülke erken seçim sat-ı mailine girmiştir. Biz 15 Nisan 2018’de seçim olacak diye program yapmayacağız. Bizim açımızdan seçim süreci başlamıştır. Sadece hükümet değil, statüko da miadını doldurmuştur. Artık başka şeyler konuşma zamanıdır. Hükümetin ve sistemin son kullanma tarihi geçti.”

“Anketler ne derse desin, toplumumuz mutlu değil…”

“Bir takım anketler konuşuluyor. Hükümet yüzde 38-40 diye… Onları da ciddiye almıyorum. Biz anket yaptırmadık. Belli oldu ki TDP’nin yaptırdığı anket henüz açıklanmadan ortaya çıkıyorsa ülkede güven sorunu hat safhaya çıktı demektir. Anket yaptırmak bile tehlikeli, kime nasıl güveneceğinizi bilmiyorsunuz. Ben anketleri bugüne kadar ciddiye almadım. Çünkü ilk ankette yüzde 38 çıkan parti ikinci ankette yüzde 18’lerde çıkıyorsa, 3 ay arayla yapılıyorsa anketler ben ne birine ne de diğerine güvenirim. Yüzde 50’ye yakını hükümetten memnun ise, ben demokrasiye inanırım. Buyursunlar seçsinler. Eğer halkın yüzde 50’si hükümetten memnun ise demek ki ben halkın yüzde 50’si ile aynı fikirde değilim. Seçim yapılır… Eğer hükümet tercih edilirse, anlarım ki sistemin bittiğini söylerken halkın yüzde 50’si sistemin böyle devam ettiğini düşünüyor. Bununla ilgili ne kızar ne de öfkeliyim. Ancak ben ve partim bu sistem bitmezse çocuklarımızın, torunlarımızın yüzlerine utanmadan bakabileceğimiz bir gelecek bırakamayacağız. Toplumdaki insanlar, kendi çocuk ve torunlarını kendilerinden fazla severler. Fakat pahalı arabalar alarak, güzel evler yaparak mutluluklarını sağlayacağımızı zannediyorsak yanılıyoruz. Toplumsal ve kamusal bir şeyler yaparsak onların mutluluğunu sağlayabiliriz. Son model araba alırsınız çok da para verirsiniz. Ancak yollar bozuk olur, o insanlarda yollarda 30’lu 40’lı yaşlarda ölürler. Siz de görürsünüz ki çocuklarınızın mutluluğu bireysel katkılarla sağlanamaz… Anketler ne derse desin, toplumumuz mutlu değil. CTP gelecek için politikalar üretiyor. Bugün konuşulan konular, geçmiş zihniyetin konularıdır.”

“Kimse CTP’yi, CTP’lilerden fazla düşünmeye kalkmasın”

“Komitede erken seçim ile ilgili iki tarih var. Biri TDP ve bizim sunduğumuz 2 Temmuz tarihi bir de Denktaş’ın sunduğu Nisan 2018 tarihi var.  İki tarih bütün olarak ele alınacak. Ancak tarihler değişebilir. Hükümetin komitelerde çoğunluğu var. Onların belirlediği tarih, seçim tarihi olarak ortaya çıkacak. Yapmaya çalıştıkları da buydu, önce ortaya bir yem attılar. Acaba bunlar bunu yer mi yoksa korkar mı… Bir de CTP hazır değil deniliyor… Kimse CTP’yi CTP’lilerden fazla düşünmeye kalkmasın. Bizim hazır olup olmamız kendi sorunumuzdur. Hazır olsak da olmasak da, seçimde ne kadar oy alırsak alalım… Biz sistemin ve hükümetin miadını doldurduğunu söylüyoruz. Var olan sistemi sürdürmek için değil, alternatif sistem için aday olacağız. Halk da karar verecek.”

 

 

Bu haber toplam 3163 defa okunmuştur