1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CTP- BG’den United Medya’ya ziyaret
CTP- BG’den United Medya’ya ziyaret

CTP- BG’den United Medya’ya ziyaret

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk ve CTP-BG Lefkoşa Milletvekili, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Birikim Özgür, United Medya Grup’u ziyaret etti.

A+A-

Meltem SONAY

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk ve CTP- GB Lefkoşa Milletvekili, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Birikim Özgür, United Medya Grup’u ziyaret etti.
Yeni yönetim olarak medyaya bir dizi ziyaret başlattıklarını ifade eden Genel Sekreter Erk, medyayı hem sıkıntılarını dinlemek, hem de parti ve hükümet olarak yapılacak reformlarla ilgili düşüncelerini paylaşmak için önemsediklerini söyledi.

Erk: “Doğru haber, doğru eleştiri…”

Medyanın özgür ve özerk olabilmesinin önemine işaret eden Erk, dinleyici ve izleyicilere doğru haberi ulaştırmanın gerekliliğine de dikkat çekti.
Medyanın kendi ekonomik bağımsızlığı içerisinde yayınlarını sürdürebilmesini istediklerini ifade eden Kutlay Erk, medyanın da sorumlu davranması, doğru haberi, tarafsız bir şekilde topluma ulaştırmasının önemine değindi.
Medyanın bir tarafı tutup diğer tarafı yermesi ve karalamasını doğru bulmadıklarını kaydeden Erk, kendilerinin yapılan eleştirileri katkı olarak aldıklarını ancak yapılan eleştirilerin de ‘doğru eleştiriler’ olması gerektiğini belirtti.
“İsteğimiz, medya ile iyi ilişkiler içerisinde olmak, projelerimizi medya vasıtasıyla paylaşmak, yaymak” diyen Erk, medya vasıtasıyla, yeni yönetim olarak projelerini de ölçmek istediklerini ifade etti.
“United Medya tabii ki bizim için özel… Çok taraflı, güvenilir bir medya kuruluşu. Sizleri de bu yayıncılığınız sebebiyle kutluyoruz” diyen Kutlay Erk, United Medya’nın, basın etiği içerisinde sürdürdüğü yayınlarının devamını diledi.

Mutluyakalı: “Devlet, gazete ve kitap basımından gelir elde etmeyi hedeflememeli”

Yenidüzen Gazetesi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ise, CTP- BG Heyeti’ne ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederken, CTP-BG’nin ‘Hükümet Dönemleri’nin medyaya yönelik açılımlar için bir fırsat olarak görüldüğünü belirtti.
Basın Kartı Komisyonu’nun sivile devrinin, gazetecilerin askeri mahkemelerde yargılanmasının önüne geçilmesinin ve Basın İş Yasası’nın hep CTP-BG Hükümetleri döneminde gerçekleştiğini ifade eden Mutluyakalı, bu demokratik karakterin bazen beklentileri çok fazla büyüttüğünü anlattı.
“CTP’nin görevi elbette, özellikle demokratikleşme adımlarında böylesi beklentilerine yanıt vermektir” diyen Cenk Mutluyakalı, “Basın özgürlüğü ve gazetecilerin özerk yönetim anlayışına saygınızı en iyi bilenlerdeniz” dedi.
“Duruşu, pozisyonu, tarafı ve ilkeleri olan bir yayın kuruluşuyuz” diyen Mutluyakalı, United Medya’nın genç kadrosu ile bir okul gibi, gazetecilik disiplinleri içerisine yayıncılık geleneğini sürdürdüğüne işaret etti.
Dövizdeki artışla birlikte yoğunlaşan ekonomik sıkıntılara işaret eden Cenk Mutluyakalı, medya sektörünün de bu süreçten ciddi anlamda etkinlendiğini, medyada sahiplik yapılarının değişmesiyle de eğer belirli düzenlemeler yapılmazsa, demokrasi adına sorunlar doğabileceğine işaret etti.
Gazete ve kitap basımının fikir özgürlüğü açısından, özellikle de sol görüş için önemli olduğuna değinen Mutluyakalı, “Devlet gazete, dergi ve kitap basımından gelir elde etmeyi düşünmemeli. Geçtiğimiz Hükümet döneminde %5’ten %15’e çıkarılan, daha sonra %10’a düşürülen KDV, büyük zarar verdi. Bu rakam sıfırlanmalı. Devletin böylesi bir geliri olamaz. Fikir ve anlatım özgürlüğünün ilerletilmesi en önemli kazançtır” şeklinde konuştu.


Özuslu: “Medyanın çalabileceği bir kapı yok”

Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu da, kitle iletişim araçlarının günümüzde çok önemli olduğuna işaret ederken, buna karşın medyayı kucaklayacak bir mekanizma oluşmadığının altını çizdi.
“Medyanın çalabileceği bir kapı yok” diyen Özuslu, ‘çok kapı çalındığını’ ve çok sayıda yetkiliye sıkıntıların aktarılmasına ve herkesin ‘haklı olduklarını’ söylemesine karşın, bu söylemlerden öteye gidilmediğini ifade etti.
Dış medyanın haksız rekabeti altında ezildiklerine dikkat çeken Özuslu, ithal ürünlerin reklam pastasından televizyon ve gazetelerimize neredeyse ‘sıfır pay’ düşmesinin ciddi bir haksız rekabet yarattığının altını çizdi.
Hükümet’in bu konuda adım atması beklentisini ileten Sami Özuslu, adım atılmaması halinde, televizyonların kapanacağını veya başka grupların eline geçmeye mahkum olacağını ifade etti.
Özuslu, ‘devletten maddi destek’ isteyecek en son kişiler olmalarına rağmen, bugünkü koşullarda buna ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1960 defa okunmuştur
Etiketler : ,