1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Çözüm için umudumuzu hala kaybetmedik”
“Çözüm için umudumuzu hala kaybetmedik”

“Çözüm için umudumuzu hala kaybetmedik”

Dışişleri Bakanı Erk, adadaki yabancı gazetecilere Kıbrıs sorunu ve çözüm süreci hakkında bilgi verdi...

A+A-

Dışişleri Bakanı Kutlay Erk, 20 Temmuz kutlamaları çerçevesinde Ada’da bulunan yabancı gazetecileri, Kıbrıs sorunu ve çözüm süreci hakkında bilgilendirdi.
Er, bu amaçla, yabancı gazetecilere yönelik Dışişleri Bakanlığı’nda saat 10.00 bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Kutlay Erk, Kıbrıs sorunun 50 yıllık bir geçmişi olduğunun bilgisini vererek, çözüme hala ulaşılamadığını, çözüm yönünde uğraş verildiğini söyledi.
Kıbrıs sorununun 1963 yılından beri farklı aşamalardan geçtiğini, sorunun çözümüne hedeflenildiğine dikkat çekerek Erk, amacın, Ada’ya barış, huzur ve mutluluk getirilmek olduğunu kaydetti. .
Erk, Kıbrıs Türk tarafının adada Birleşmiş Milletler (BM) parametreleri temelinde federal bir çözümü savunduğunu anımsatarak, 2008’teki sürece değindi.
Kutlay Erk, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın ve Rum eksi Lideri Dimitris Hristofyas’ın iki toplumlu, iki kesimli, iki kurucu devletin eşitliği temeline dayanan federal bir anlaşma için ortak bir bildiri yayınladığını hatırlattı.
Erk, Kıbrıs Türk tarafının iradesinin bu yönde devam etmesine rağmen hala çözüme varılamadığını belirterek, “Umudumuzu hala kaybetmedik” dedi.
(tak)

Bu haber toplam 1761 defa okunmuştur
Etiketler :