1. HABERLER

  2. GÜNEY

  3. ÇOCUKLAR BULUNDU
ÇOCUKLAR BULUNDU

ÇOCUKLAR BULUNDU

Kaçırma olayını gerçekleştiren kişinin polis tarafından tutuklandığı ve 35 yaşında bir Kıbrıslı Rum olduğu bildirildi.

A+A-

SON DAKİKA

SAAT: 15.10

Larnaka'daki okullarının önünden bu sabah kaçırılan 2 erkek çocuğu 7 saat sonra bulundu. Politis gazetesinden edinilen bilgiye göre çocuklar okullarının yakınlarındaki bir binada bulundu. Kaçırma olayını gerçekleştiren kişinin polis tarafından tutuklandığı ve 35 yaşında bir Kıbrıslı Rum olduğu bildirildi. Çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu kontrol amaçlı hastaneye götürüldükleri haber verildi.

Öte yandan, Kıbrıs Adalet Bakanı Ionas Nikolaou, kaçırma olayının fidye talep etmek için olabileceğini açıkladı. Tutuklanan 35 yaşındaki Kıbrıslı Rum'un herhangi bir sabıkası olmadığı da bildirildi.

.

Çocukların bulunmasını anons eden Sigma TV spikeri ve muhabiri gözyaşlarına engel olamadı

 

BABA TEŞEKKÜR ETTİ

baba-002.jpg

Çocuklardan birinin babasının çocuklar bulunduktan sonraki açıklaması: Herkese çok teşekkürler. Aramaya katılan tüm ekipler kusursuzdu.

Fileleftheros:  "Hem fail hem de iki çocuk uyuşturulmuş görünüyordu"

Polis çocukların bulunduğu apartman dairesinde inceleme yapıyor

Polis Genel Müdürlüğü, çocukların kaçırılmasından itibaren bulunmalarına yardımcı olan yurttaşlara Twitter hesabındaki paylaşımla teşekkür etti:  İlk andan itibaren gösterdikleri hassasiyet ve polise sundukları yardım için tüm vatandaşlara teşekkür ederiz. Herkes kendi yolunda katkıda bulundu, böylece iki çocuğun kaçırılmasına mutlu şekilde son verdik ve şüphelinin tutuklanmasına yol açtık. 

 

NELER YAŞANMIŞTI?

KIBRIS, KAÇIRILAN 2 ÇOÇUK İÇİN ALARMDA

 

Larnaka’da polis 11 yaşında iki erkek çocuğun okullarının önünden kaçırılması ile ilgili alarmda.

Politis.com’un haberine göre, 11 yaşındaki  Themistocly Dolgli ve Philip Stamatakis, Larnaka’daki “Kamaron İlkokulu” önünden kaçırıldı.

Habere göre, iki erkek çocuğuna kendini öğretmen olarak tanıtan 50- 60 yaşlarında bir adam, onları gri salon aracına bindirdikten sonra okulun önünden ayrıldı.

Polis, 50- 60 yaşlarındaki adamın, 1.70 – 1.75 boylarında  ve bir elinin bağlı olduğunu açıkladı.
Bölgede yoğun arama çalışmaları başlatıldı.

boys.jpg

Çocukları görenlerin 24804024 ile 24804016  telefon numaralarından Larnaka polisini  veya 1460 ‘vatandaş hattı’nı aramaları istendi.

Güney polisi helikopterin de katıldığı geniş çaplı bir arama operasyonu yürütüyor.  Ayrıca havalimanı, liman ve geçiş kapıları da konuyla ilgili bilgilendirilirken, çocukları kaçırdığı düşünülen şahsın öğrencilere "Ben sizin yeni öğretmeninizim" dediği belirtiliyor. 

Haber kaynaklarına göre, operasyon çerçevesinde Larnaka’da ve Polis Genel Müdürlüğü’nde kriz masası da oluşturuldu. Geçiş kapılarına da, çocukların fotoğrafları gönderildi,  Kıbrıs'ın kuzeyine  kaçırılmaları ihtimaline karşı talimat verildi.

gg2-001.jpg

gg-035.jpg
Fotoğraflar: tvonenews.com.cy

Polisin olay yerinden topladığı ifadelere göre, orta yaşlardaki adam kendini çocuklara yeni öğretmenleri olarak tanıştırdı ve çocuklardan kendisini takip etmelerini isteyerek, kaçırma eylemini gerçekleştirdi. Bir diğer ifadeye göre ise söz konusu şahıs, çocuklardan bir şey taşımasına yardım etmelerini istedi ve çocukların bunu kabul etmesinin ardından, şahıs çocukları kaçırdı.

Kıbrıslı Rum lider  Nikos Anastasiadis de, New York’tan çocukların kaçırılması olayıyla ilgili açıklama yaparak, kamuoyundan, çocuklarla ilgili herhangi bir şey gören veya duyanların, Larnaka polisini aramalarını veya en yakın polis karakoluna başvurmalarını istedi.

Eğitim Bakanı Kostas Habiauris’in de, olayla ilgili bilgi almak için okula gittiği ve sosyal medya hesabından üzüntüsünü dile getirerek, olayla ilgili herhangi bir bilgi edinilmesi durumunda, Vatandaş Hattı’nın aranması çağrısı yaptığı belirtildi.

LARNAKA’DAKİ BAŞKA BİR İLKOKULA İSE BOMBA İHBARI YAPILDI

Bu arada, Larnaka’daki “Drosias İlkokulu”na da bu sabah saat 07.50’de, kimliği belirsiz şahıslar tarafından bomba ihbarı yapıldı.

Polis, okulda geniş çaplı arama yaparken, herhangi bir şey tespit edemedi. Yetkililer, Polisi yanlış yönlendirmek için telefon görüşmesinin aynı suçlu tarafından yapıldığını iddia ediyorlar.

Babaların Larnaka Genel Hastanesi'nde doktor olarak çalıştığı ve bir diğerinin annesi de aynı hastanede bir hemşire olduğu için iki çocuğun arkadaş olduğu ve ailelerinin de yakın olduğu öğrenildi.

Bu haber toplam 17347 defa okunmuştur
İlgili Haberler