1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çocuk sanatçılar CSO ile bütünleşti
Çocuk sanatçılar CSO ile bütünleşti

Çocuk sanatçılar CSO ile bütünleşti

CSO, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarla birlikte verdiği “Çocuklardan Bayram Konserleri” başladı. 

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarla birlikte verdiği “Çocuklardan Bayram Konserleri” başladı. 

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin CSO sanatçıları ile birlikte sahne aldığı dün akşamki konserde Johann Sebastian Bach, Wolfgang
 Amadeus Mozart’ın besteleri yanında Goran Bregoviç’in Çingeneler Zamanı ile halk şarkıları seslendirildi.

Solo performansları ve çaldıkları müzik aletleri ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile adeta bütünleşen çocukların performansı, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alan “Çocuklardan Bayram Konserleri”ni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte dinledi.


Şef Ali Hoca yönetimindeki orkestra ve Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Korosu'na ksilofonda Efe Sağıroğluları, piyanoda Suna Alsancak ve Özel
 Günhanlar, Peri Sualp ise vokalde eşlik etti. Koro şefliğini İpek Kıranbayır yaptı. Konser programında solistler, Pablo de Sarasate’dan Introduction & Tarantelle, Johann Sebastian Bach’ın Fa Minör Piyano Konçertosu, Wolfgang Amadeus Mozart’ın Do Majör Piyano
 Konçertosunu seslendirdi. Koro, Rus halk şarkısı Korobuska, Goran Bregoviv’in Çingeneler Zamanı, halk şarkısı Memleketim, Kızılcıklar oldu mu, Kebapçıların şişi, Gökte Yıldız Ay misun, İstemihan Tahiloğlu’nun 23 Nisan Şarkısı, Luigi Denza’nın Funıculi Funicula eserlerini seslendirdi. Cumhurbaşkanı Akıncı, konser sonunda, ayakta alkışladığı öğrencileri tek tek tebrik etti.

o2-027.jpg

csoo.jpg

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın göreve gelmesinin ardından ilk konserini veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, son 4 yıldır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında çocuklarla birlikte sahne alarak gelenekselleşen “Çocuklardan Bayram Konserleri” düzenliyor.

Dün akşam Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki konserin ikincisi bu akşam 20.30’da Gazimağusa’daki Rauf Raif Denktaş  Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak.

Bu haber toplam 2047 defa okunmuştur
Etiketler : ,