1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Çocuk festivali başladı
Çocuk festivali başladı

Çocuk festivali başladı

Mağusa’da renkli günler

A+A-



Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 21.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali, Mektup Yazma Yarışması’yla başladı. Yarışmaya, Gazimağusa, civar bölgeler ve merkez olarak seçilen Yeni Erenköy bölgesiyle birlikte 1000 öğrenci katıldı. Gazimağusa’da Namık Kemal Lisesi’nde, Erenköy’de ise Yeni Erenköy Lisesi’nde saat 14:30’da yapılan etkinlikte öğrenciler, 3-4-5. sınıflar, 6-7-8. sınıflar ve 9-10-11. sınıflar olmak üzere 3 kategoride  yarıştı. Yarışma jürisinin başkanı Mehmet Yağlı yaptığı konuşmada, 17. yıl önce başlayan yarışmaya katılan öğrencilerin bugün mesleklerinde başarılı kişiler olduğunu ifade ederek, etkinliğe katılan öğrencilerin duygu ve düşüncelerini ifade etmesinin önemine dikkat çekti. Yapılanın bir sınav olmadığını söyleyen Yağlı, içlerinden nasıl gelirse o şekilde yazmalarını ve duygu düşüncelerini kağıda dökmelerini istedi. Kategorileri de aktaran Yağlı,  3-4-5. sınıfların dilek perisinden 3 dileklerinin neler olduğunu yazacakalarını, 6-7-8. sınıfların dünyaya zarar veren şeyleri yazacaklarını, 9-10-11. sınıflardan ise bir an kendinizi engelli gibi düşünerek, bir engelli olarak yaşamda ne gibi zorluklarla karışlaşabileceklerini yazmalarını istedi. Mehmet Yağlı’nın başkan olduğu juride, Sencer Genç, Emirali Evcimen, Çağın Zort, Kürşat Özdaloğlu, Ceren Soyer, Esen Bahadır, Ayşe Tural, Şener Elcil, Orkun Bozkurt, Özlem Güler, Yetin Aslan ve Seray Gürün yer alıyor. 
Etkinlikte basına bir açıklamada bulunan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, çocuklara eğlenceli etkinlikler sunarken onların gelişmesi ve özgüven kazanmasını da amaçladıklarını kaydederek, kendi kendini ifade edebilen bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Kayalp, bu yıl Karpaz bölgesinin Gazimağusa’dan sonra ikinci merkez olarak seçildiğini, 300 civarında öğrencinin Erenköy Lisesi’nden 700 civarı öğrencinin de Gazimağusa’da yarışmaya katıldığını söyledi.
Bu yıl 25 Mart- 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek 21. Gazimağusa Çocuk Festivali, birbirinden renkli etkinliklerle bu yıl da binlerce çocukla buluşacak. Festival çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Tiyatrosu gösteri sunacak.  Bu yıl ilk kez, tarihi eserleri tanıtmak amacıyla “Tarih Avcıları” isimli etkinlik düzenleyecek.
Festival kapsamında, 27 Nisan’da Resim Çizme Yarışması, 29 Nisan’da Mağusa Kültür Derneği(MKD) Çocuk Tiyatrosu, 4 Mayıs’ta Tarih Avcıları Yarışması, 6 Mayıs’ta Antalya Büyükşehir Belediyesi Çocuk Tiyatrosu, 18-24 Mayıs tarihlerinde Resim – Mektup ve Tarih Avcıları Ödül Töreni ve Sergisi, 20 Mayıs’ta 8.Uçurtma Şöleni, 25 Mayıs’ta 13.Dans Buluşması, 30 Mayıs’ta Kültürümüzü Yaşatalım ve Fotoğraf Sergisi, 31 Mayıs’ta 21. Çocuk Festivali Yürüyüşü ve Gösteriler, 1 Haziran’da Temiz Çevre Çalışmaları yer alacak.

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur