1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Biz oradan ayrıldığımızda kadın yaşıyordu”
“Biz oradan ayrıldığımızda kadın yaşıyordu”

“Biz oradan ayrıldığımızda kadın yaşıyordu”

Lefkoşa’da 22 Aralık 2023’de Ayça Alav'ın iş yeri içerisinde öldürülmesi ile ilgili olarak zanlı olarak aranan Brayn Gibip Camerounaise. ve Vinel Sidrick Mbouhomtchomite mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluluk alındı.

A+A-

Serap ŞAHİN

Lefkoşa’da 22 Aralık 2023’de Ayça Alav'ın iş yeri içerisinde öldürülmesiyle ilgili “Taammüden adam öldürme” suçundan Pile Köyü’nde tespit edilerek tutuklanan Brayn Gibip Camerounaise ve Vinel Sidrick Mbouhomtchomite mahkemeye çıkarıldı, haklarında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Polis, her iki zanlının da suçlarını kabul ettiklerini aktardı.

Mahkemede söz alan zanlılar, “Biz oradan ayrıldığımızda kadın yaşıyordu. Öldürmek için yapmadık” savunmasında bulundular.

 

“Kesin ölüm sebebi ağız, burun kapaması ve boyun zedelenmesi”

Mahkemeye detayları aktaran meselenin tahkikat memuru, zanlıların 22 Aralık’ta Lefkoşa’da meydana gelen “Taammüden Adam Öldürme” suçundan methaldar olduklarını kaydetti.

Polis, olayın 22 Aralık 2023 günü saat 14.00 ve 14.47 arasında Lefkoşa’da Hit Bit isimli iş yerinde meydana geldiğini belirtti.

Polis, Lefkoşa Vakıflar Sokak’taki iş yerinde çalışan  Brayn Gibip Camerounaise ve arkadaşı  Vinel Sidrick Mbouhomtchomite'nin, Ayça Alav’ın ellerini ve ayaklarını emniyet kemeri ve plastik bantlarla bağlayıp, ağzını da koli bandıyla kapatarak "taammüden adam öldürme" suçunu işlediklerini kaydetti.

Polis, zanlıların Alav döviz bürosunda ve Ayça Alav’ın üzerinde bulunan Türk Lirası ve döviz cinsinden paraları da sirkat ederek soygun suçunu işlediklerini mahkemeye aktardı.

Zanlıların aynı gün gayri yasal yollarla güneye kaçtıklarının tespit edildiğini belirten polis, 23 Aralık’ta Ayça Alav’a otopsi yapıldığını ve kesin ölüm sebebinin ağız, burun kapaması ve boyun zedelenmesi olduğunu söyledi.

 

“İfadelerinde suçlarını kabul ettiler”

Zanlıların 8 Ocak’ta Pile Köyü’nde tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandıklarını belirten polis, her 2 zanlının da gönüllü ifade verdiğini ve suçlarını kabul ettiklerini kaydetti.

Mesele ile ilgili olarak aranan emareler ve alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çeken polis, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

İddia makamı olayın ülkede infial yarattığına işaret ederek, olayın vahim durumda olduğunu kaydetti. Zanlıların ceza yasasının en ağır suçlarından biriyle methaldar olduklarına dikkat çeken Savcı, önemli bir meselenin tahkikatının titizlikle yapılmasının elzem olduğunu belirtti, her 2 zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

 

“Biz oradan ayrıldığımızda kadın yaşıyordu. Biz onu öldürmedik”

Mahkemede söz alan zanlılar, “Biz oradan ayrıldığımızda kadın yaşıyordu. Biz onu öldürmedik. Öldürmek için öyle bırakmadık ama biz kaçtıktan sonra ölmüş. Hiçbir şeyi isteyerek yapmadık ” savunmasında bulundular.

Yargıç, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

 

Bu haber toplam 2799 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir