1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çiftçilerin eylemi askıya alındı
Çiftçilerin eylemi askıya alındı

Çiftçilerin eylemi askıya alındı

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve yönetim kurulu üyeleriyle önce Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ardından da Çiftçiler Birliği’nde bir araya gelerek, birliğin Pazartesi günü yapmayı

A+A-

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle ve yönetim kurulu üyeleriyle önce Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı ardından da Çiftçiler Birliği’nde bir araya gelerek, birliğin Pazartesi günü yapmayı planladığı eylem ve gerekçeleri hakkında değerlendirmede bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantılar sonunda Bakan Sennaroğlu ve Çiftçiler Birliği Başkanı Kelle, basın toplantısı düzenleyerek alınan kararı duyurdu.
Kuraklık tazminatlarının hükümet tarafından henüz açıklanmadığını belirten Sennaroğlu, çiftçilerin eylem hakkına saygı duyduklarını ancak hükümetin ek kaynak yaratma çalışmalarının tamamlanmasını beklemelerinin daha akılcı olduğunu kaydetti. Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de, hükümetin iyileştirme çalışmalarının sonucunu görünceye kadar bekleme kararı aldıklarını belirterek, bu çerçevede Pazartesi günü gerçekleştirecekleri eylemin askıya alındığını duyurdu.
Basın toplantısında yaptığı konuşmada, ülkede büyük bir kuraklık felaketi yaşandığını, özellikle çiftçi ve hayvancının bundan etkilendiğini belirten Sennaroğlu, geçen yıl da kuraklık yaşandığını hatırlatarak, dolayısıyla Genel Tarım Sigortası Fonu’ndaki kaynağın ancak gelen yılın tohum ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Bütçede kuraklıkla ilgili herhangi bir kaynak bulunmadığını kaydeden Sennaroğlu, hükümetin “kaynak yok” diyerek sorumluluktan kaçmak gibi bir tavır içine girmediğinin altını çizdi. Tarım Bakanı Sennaroğlu, hükümet olarak sıkıntıları asgariye indirme konusunda hassasiyet gösterdiklerini, bu yönde de çalışma yürütüldüğünü kaydetti. Sennaroğlu, söz konusu çalışmanın yaklaşık 15 gün içinde tamamlanmasının planlandığını da söyledi. Sennaroğlu, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kuraklık tazminatlarının kamuoyu ile paylaşılacağını da belirterek, “Bütün çalışmamız, üreticilerin üretime devam edebilmesini sağlamak yönündedir” dedi.

Kelle: “Çalışmalar sonuçlanana kadar eylemi askıya alıyoruz”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle de yaptığı konuşmada, Bakan Sennaroğlu’na gösterdiği iyi niyetten dolayı teşekkür ederek, hükümetin iyileştirme çalışmalarının sonucunu görünceye kadar bekleyeceklerini, bu çerçevede Pazartesi günü gerçekleştirecekleri eylemin askıya alındığını duyurdu.

Bu haber toplam 1991 defa okunmuştur