1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çiftçiler Birliği Pazartesi eylemde
Çiftçiler Birliği Pazartesi eylemde

Çiftçiler Birliği Pazartesi eylemde

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Kanal SİM’de katıldığı programda Çiftçiler Birliği’nin Pazartesi günü yapmayı planladığı eylemi değerlendirdi.

A+A-

Yenidüzen- SİM
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, Kanal SİM’de katıldığı programda Çiftçiler Birliği’nin Pazartesi günü yapmayı planladığı eylemi değerlendirdi.
Sennaroğlu, Çiftçiler Birliği’nin pazartesi günü neden eylem yaptığını anlayamadığını söyledi. Çiftçilerin haklarını aramak için eylem yapma hakkı olduğunu belirten Sennaroğlu, kuraklık tazminat miktarının hükümet tarafından henüz açıklanmamış olmasına rağmen neye karşı eylem kararı alındığını anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

“Kaynak arayışları sürüyor”
Çiftçiler Birliği ile önceki görüşmelerinde bu yıl farklı bir uygulamayla 25 TL değerindeki tohumluğun üreticilere bedelsiz olarak, kuraklık tazminatı kapsamında verilmesi, buna ek olarak 35 TL’lik kuraklık tazminatı ödemesi ile birlikte bu miktarın 60 TL’ye kadar çıkacağını belirten Sennaroğlu, bu miktarın artırılması için de kaynak arayışlarının sürdüğünü söyledi.
Tarım Bakanı Sennaroğlu, bu miktarların Genel Tarım Sigortası Fonu tüzüklerinin emrettiği miktarlar olduğunun da altını çizdi.
Sennaroğlu, söz konusu miktarın geçtiğimiz hükümet döneminde 45 TL olduğunu da hatırlatarak, geçtiğimiz dönemden kalan ödemelerin de kendi hükümetleri tarafından yapıldığını vurguladı.

“Diyalog bitmedi, bir anda eyleme gitmek anlamsız”
Yaşanan kuraklık nedeniyle üreticilerin mağduriyetinin farkında olduklarını söyleyen Sennaroğlu, ek kaynak arayışlarının sürdüğünü ve konunun yaklaşık on gün içerisinde netleşeceğini ifade etti.
Sennaroğlu, ortada hükümet tarafından verilmiş herhangi bir karar yokken Çiftçiler Birliği’nin eylem kararı almasının kamuoyuna açıklanması gerektiğinin de altını çizdi. “Diyalog bitmedi, bir anda eyleme gitmek anlamsız” diyen Sennaroğlu, bu eylemi üreticinin mağduriyetini gidermek için planlanan bir eylem olarak değerlendirmenin mümkün olmadığını da ifade etti.

Bu haber toplam 2032 defa okunmuştur