1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Cezaevi’nde pozitif vaka yok”
“Cezaevi’nde pozitif vaka yok”

“Cezaevi’nde pozitif vaka yok”

Merkezi Cezaevi’nde kantinde görev yapan bir gardiyanın Covid-19  pozitif olduğu iddia edildi, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem iddiaları yalanladı.

A+A-

Merkezi Cezaevi’nde kantinde görev yapan bir gardiyanın Covid-19  pozitif olduğu iddia edildi, Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem iddiaları yalanladı.

Bilmem, cezaevinde 8 Eylül itibarı ile herhangi pozitif bir vaka tespit edilmediğini, doğruluğu araştırılmadan yapılan haberlerin mahkûm ve yakınlarını da tedirgin ettiğini söyledi.

YENİDÜZEN’e bilgi veren Bilmem, Cezaevi’nde tüm tedbirlerin Mart ayından bu yana devam ettiğini, yüz yüze görüşlerin dün itibarı ile ikinci bir emre kadar durdurulduğunu anımsattı.


İçişleri Bakanlığı da Merkezi Cezaevi'ne ilişkin açıklama yaptı...

"Merkezi Cezaevi’nde 13 Mart 2020 tarihinden itibaren sağlık uzmanlarının görüşleri doğrultusunda alınan tedbirler sayesinde ne tutuklu ve mahkumlar arasında ne de cezaevi personelimiz arasında Covid-19 vakasına rastlanmamıştır.

Merkezi Cezaevi idaremiz rutin olarak hijyen ve dezenfekte çalışmalarını yürütmektedir. Cezaevine girişlerde ateş ölçümleri yapılmakta ve cezaevi personelimiz tedbirlerin uygulanmasında titizlik ve ciddiyetle çalışmaktadır.

Dünya’yı tehdit eden Covid-19 salgını ile mücadelede İçişleri Bakanlığı kontrollü olarak tutuklu ve mahkum haklarını göz önünde tutarak sağlığın korunması amacıyla sürecin seyrine göre gerekli adımları atmaktadır. Bu bağlamda da son yaşanan gelişmeler ışığında sağlığın korunması ve yerel bulaş kontrolünün sağlanmasına kadar açık görüşler ilk etapta 7 gün süreyle durdurulmuştur. Mahkemelerde davaları devam edenler için avukat görüşmeleri tedbirler çerçevesinde devam edecektir.

Ülkede yaşanan yerel bulaş riskinden kaynaklı cezaevinde çalışan ve riskli bölgelerden biri olan Beyarmudu bölgesinde ikamet eden bir gardiyanımıza PCR testi yapılmış ve 7. Gün testi de negatif olarak kesinleşmiş olmasına rağmen hiçbir riske mahal vermemek için karantina sürecini tamamlaması beklenmektedir. İçişleri Bakanlığı olarak halk sağlığının korunması yönünde her zaman sağlık uzmanlarının öneri ve görüşlerine uygun şekilde tüm tedbirleri özellikle de merkezi cezaevinde ilk günden itibaren çok dikkatli ve titiz şekilde uyguluyoruz.

Cezaevinde tutuklu / mahkum olarak bulunan insanlarımızın aileleri de alınan tedbirler, yakınlarının sağlığı konusunda müsterih olsunlar. Cezaevinde gerekli her türlü tedbir alınmıştır. Bu konuda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi saygılarımızla rica eder, Merkezi Cezaevinde sağlık tedbirleri açısından bir sıkıntımız olmadığını tüm kamuoyuna bildiririz."

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur
Etiketler :