1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Cezaevinde ölüm!
Cezaevinde ölüm!

Cezaevinde ölüm!

Merkezi Cezaevindeki mahkum Mithat Can Çalık, bugün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.

A+A-

Merkezi Cezaevindeki mahkum Mithat Can Çalık, bugün 12:30 sıralarında yaşamını yitirdi.

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, “Çalık, öğle saatlerinde kalp krizi geçirdi. Gardiyanın ilk yardım müdahalesine ve yapılan anjiyoya rağmen ne yazık ki yaşamını yitirdi. Otopsisi ise henüz sonuçlanmadı” şeklinde konuştu. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Merkezi Cezaevinde hükümlü olarak bulunan 27 yaşındaki Mithat Can Çalık, 12:30 sıralarında rahatsızlanarak kaldırıldığı Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 15:10'da yaşamını yitirdi.
Mahkum Mithat Can Çalık’ın, uyuşturucu sebebiyle yaşamını kaybettiği iddia ediliyor. Çalık'ın asıl ölüm sebebi, yapılacak olan otopsiden sonra belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Mithat Can Çalık, Ağustos 2017’de, Lapta’da Mart ayında bir işadamının içkisine ilaç atılıp bayıltılması, daha sonra da 11 bin Dolar ve 3 bin 500 TL’sinin çalınması meselesi ile ilgili 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Polis’ten uyuşturucu açıklaması:

“Haberler asılsız, bu aşamada öyle bir tespit yok”

Polis Basın Subaylığı, Çalık’ın ‘uyuşturucuya bağlı’ yaşamını yitirdiği iddiaları üzerinde açıklama yaptı:

“Merkezi Cezaevi’nde hükümlü tutuklu olarak bulunan Mithat Can Çalık'ın bugün kalmakta olduğu koğuş içerisinde rahatsızlanarak kaldırıldığı Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde söz konusu şahsın uyuşturucudan dolayı öldüğü yönünde asılsız haberler yorumlar yer almaktadır.

Meydana gelen olayla ilgili polis soruşturması çok yönlü olarak devam etmekte olup, Mithat Can Çalık'ın ölüm sebebiyle ilgili bu aşamada herhangi bir tespit olmadığı gibi, kesin ölüm sebebi yapılacak otopsinin ardından belli olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

 

Bu haber toplam 4528 defa okunmuştur
İlgili Haberler