1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Cephaneliğin bir kısmında patlama oldu”
“Cephaneliğin bir kısmında patlama oldu”

“Cephaneliğin bir kısmında patlama oldu”

Çatalköy Belediyesi’nde kriz masası kuruldu. Başbakan Yardımcısı, Dış İşleri Bakanı Kudret Özersay son duruma ilişkin bilgi verdi, patlamanın cephaneliğin sadece bir kısmında gerçekleştiğini söyledi.

A+A-

Çatalköy Belediyesi’nde kriz masası kuruldu. Başbakan Yardımcısı, Dış İşleri Bakanı Kudret Özersay son duruma ilişkin bilgi verdi, patlamanın cephaneliğin sadece bir kısmında gerçekleştiğini söyledi.

Özersay’ın açıklaması şöyle: “Yollar trafiğe açıldı, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan görüntü alındı, genel bir durum tespiti yapıldı.

Cephaneliğin sadece bir kısmında patlama oldu, diğer kısımlarında bir hasar görünmemektedir. Sıkıntı büyük ölçüde atlatıldı, paniğe gerek yok. Basınçla bölgeye parçalar saçıldı, rastlanması durumunda kimsenin dokunmaması ve yetkilileri araması önemlidir.

Arapköy ve civarında evlerin bahçelerine insanların pek fazla çocuklarını dışarıya bırakmaması uyarısını yapmak istiyorum. Şu anda bölgede de tespit çalışmaları yapılıyor.

Özellikle Türkiye basınında yer bulan bu civardaki bir turistik tesisin tahliye edildiğine ilişkin haberler doğru değildir, panik hali de yoktur. Sadece uçucu olan turistlerin havaalanına götürülmesi söz konusudur.”

 

HAVAİ FİŞENK YASAK, YAKINDAKİ BÖLGE AVA KAPATILDI…

Özersay, bu hafta sonu itibarıyla  havai fişek ve benzeri unsurların bölgede kullanımının yasaklanmasına; bölgede ava açık olan bölgenin bir bölümünün av kapatılmasına karar verdiklerini, 
İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda bir çalışma yürüttüğünü kaydetti.

 

İTFAİYE ARAÇLARI BEKLETİLİYOR, POLİS DEVRİYE YAPIYOR

Arapköy ve turistik tesislerin bulunduğu bölgelerde tedbir mahiyetinde itfaiye araçlarının bekletildiğini de kaydeden Özersay, görüntü almak veya röportaj için yol kenarlarının kesinlikle kullanılmaması gerektiğini belirterek, ilgili arazinin içerisine girmenin de son derece tehlikeli olabileceği uyarısında bulundu ve bu nedenle polis devriyesi yapıldığını kaydetti.

Yaralılar konusunda ise Özersay, sadece iki yabancı uyruklu yaralı bulunduğunu, birinin ayak burkulması, diğerinin de kol ve ayakta kesikler dolayısıyla tedavi gördüğünü belirtti.

Özersay, Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs’ta 16 farklı ülkenin temsilciliği ile temasa geçerek, buradaki vatandaşlarıyla ilgili bilgi verdiğini kaydetti.

Bu haber toplam 2193 defa okunmuştur
İlgili Haberler