1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Çavuşoğlu, doğal gaz konusunda 'adım atacağız'
Çavuşoğlu, doğal gaz konusunda 'adım atacağız'

Çavuşoğlu, doğal gaz konusunda 'adım atacağız'

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs sorununun çözülmesi için samimi çaba sarf edildiğini ancak Rum tarafında samimi bir çaba görmediklerini belirtti.

A+A-

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs sorununun çözülmesi için samimi çaba sarf edildiğini ancak Rum tarafında samimi bir çaba görmediklerini belirtti.

Rum tarafının özellikle Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol rezervleri konusunda tek taraflı attığı adımları doğru bulmadıklarını kaydeden Çavuşoğlu, Bu konuda uyarılarımıza rağmen maalesef geri adım olmadığı için şimdi Türkiye olarak da bazı adımları atacağız” dedi.

toplantı yapacağını söyledi.

KIBRIS KONUSU

Türkiye'nin tüm dünya ile ilişkilerini en iyi şekilde ve her yönüyle güçlendirmek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada birçok sorun bulunduğunu, fakat bu sorunların oluşumunda ve gelişiminde Türkiye'nin bir negatif rolünün bulunmadığını vurguladı.

Kıbrıs sorununun çözülmesi için de samimi çaba sarf edildiğini dile getiren Çavuşoğlu, şu görüşlerini dile getirdi:

"Kıbrıs sorununu çözmek için samimi çaba sarf ediyoruz ama özellikle seçim atmosferinde Rum tarafında samimi bir çaba görmüyoruz. Rum tarafının özellikle Kıbrıs etrafındaki doğal gaz ve petrol rezervleri konusunda tek taraflı attığı adımları doğru bulmuyoruz. Bu konuda uyarılarımıza rağmen maalesef geri adım olmadığı için şimdi Türkiye olarak da bazı adımları atacağız. Dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak da bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu konuyu birlikte istişare edeceğiz. Burada Kıbrıs Türkü'nün de hakkı var ve Akdeniz'de Türkiye Cumhuriyeti'nin de karasuları var, ekonomik münhasır bölge var. Dolayısıyla bizim de haklarımız var ve bu haklara halel getirilmemesi için gerekli adımları biz atacağız. Daha önce hukuki adımları atmıştık ve pozisyonumuzu resmi olarak kayda geçirmiştik. Ama bundan sonra tek taraflı adımlara da müsaade etmeyeceğimizi göstermemiz gerekiyor."

Bu haber toplam 2077 defa okunmuştur