1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. CAS eyleminde yine gerilim vardı
CAS eyleminde yine gerilim vardı

CAS eyleminde yine gerilim vardı

Mahkemenin CAS şirketinin tasfiyesine karar vermesinin ardından açlık grevi başlatan CAS çalışanları dün eski iş yerlerine girmeye çalıştı, sinirler gerildi

A+A-

 

- 3 CAS çalışanı hastaneye kaldırıldı… Açlık grevinin dördüncü gününü dün geride bırakan CAS çalışanlarından biri kadın üç kişi fenalaştı. 112 Acil Servis’in eylem yerine gelmesi ile üç kişi ayrı ambulanslarla Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Devrim DEMİR 
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin CAS (Cyprus Airport Services) şirketinin tasfiyesine karar vermesinin ardından, şirketin eski çalışanları tarafından başlatılan açlık grevi dün dördüncü gününü geride bıraktı.

Ercan Havaalanı çemberinde Perşembe günü başlattıkları açlık grevine dün CAS çalışanlarının aileleri ile birlikte HAK-SEN, HAVA-SEN de destek verdi.

CAS çalışanları, çocukları ve aileleri ile birlikte saat 11.00 sıralarında havaalanı çemberinde toplandı.

Açlık grevinin dördüncü gününde olan CAS çalışanı Zekâ Sönmez ve Mehmet Ceylan fenalaştı.

Olay yerinde yapılan ilk muayenelerinin ardından Sönmez ve Ceylan ayrı ambulanslarla Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

CAS çalışanları sözcüsü, arkadaşlarının hastaneye kaldırılmasının ardından kısa bir basın açıklaması yaparak, eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Öznergiz: Vazgeçmeyeceğiz


CAS çalışanı Erkut Öznergiz, açlık grevinde dördüncü günü geride bıraktıklarını ifade ederek, devletin olan CAS şirketini özel gibi gösterip kapattıklarını söyledi.

Öznergiz, “Birçok sözler verildi, bizler bugüne kadar sesimizi çıkarmadık. Günlerdir sokaklarda yatıp kalkıyoruz arkadaşlarımız hastanelere kaldırılıyor ve bu kimsenin umurunda değil. Evimize ekmek götüremiyoruz. Sokaklardayız halen kimse gelmedi, bizimle kimse ilgilenmedi. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız” şeklinde açıklama yaptı.

------------

Eski iş yerlerine gitmek istediler, olaylar çıktı

Ercan Havaalanı çemberinde dün yaşanan gelişmelerde, CAS çalışanları eski iş yerlerine gitmek için toplandı.

Polis, havaalanı girişinde barikat kurarken çalışanlar içeri girmek için ısrar etti. Polisle CAS çalışanları arasında arbede yaşanırken, polis barikatını aşan eylemciler, “Direne direne kazanacağız” sloganı ile yolu kısa süreliğine kapattı.

 

Kısa süreliğine yolu kapattılar

Ercan yolcu gidiş ve geliş yolu üzerinde kısa süre duran eylemciler, yolu kapatarak oturdu.

Polisle kısa süreli gerginlik yaşayan çalışanlar, yolu açarak iş yerlerinin önüne polis eşliğinde yürüdü.

 

Kadın polisin gereksiz müdahalesi, sinirleri gerdi

Eylem sırasında, çocuğu ile yürüyen bir CAS çalışanı ve yakını kadın polisin müdahalesi ile karşı karşıya kaldı.

Kadın polisin hareketine öfkelenen CAS çalışanı ve yakınları arasında kısa süreli tartışma yaşanırken, görevli kadın polis başka polisler tarafından uyarılarak eylemcilerin yanından uzaklaştırıldı.

 

Tatar da olay yerine geldi


CAS çalışanlarının eylem yaptığı yere, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ve Meclis Başkan yardımcısı Zorlu Töre’de katılarak destek verdi.

Cas çalışanlarının yanında olduklarını ifade eden Töre ve Tatar eylemcilerle birlikte, Havaalanı çemberine yürüdü.

 

Açlık grevine devam kararı aldılar…

CAS çalışanları, sorunlarına çözüm üretilmemesi halinde açlık grevine devam edeceklerini duyurarak, eylem yaptıkları yere polis eşliğinde geri döndüler.

 

q1-069.gif

 

q2-030.gif

Bu haber toplam 4249 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler