1. HABERLER

  2. SEÇİM 2022

  3. Çakıcı: Biz toplumsal görevimizi yaptık, seçim halkındır
Çakıcı: Biz toplumsal görevimizi yaptık, seçim halkındır

Çakıcı: Biz toplumsal görevimizi yaptık, seçim halkındır

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkemizde gerçekleşen Genel Seçimlere ilişkin açıklama yaparak, “Biz görevimizi yapıp toplum için sıkıntılı yönleri bu süreç içerisinde söyledik” dedi.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ülkemizde gerçekleşen Genel Seçimlere ilişkin açıklama yaparak, “Biz görevimizi yapıp toplum için sıkıntılı yönleri bu süreç içerisinde söyledik” dedi ve çıkan sonuca saygı duyduklarını açıkladı.

Çakıcı’nın açıklaması şu şekilde:

“Bir seçim yaşanmış ve bitmiştir. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Kıbrıs Türk halkını çok daha zor günler beklediğinin farkındayız. Bu seçim içerisinde Sol'da en geniş birliği yetkili organlarımızda oybirliği ile benimseyip duyurduk. Biat kültürüne, acenta olmaya karşı çıktık. Bu ülkede yeterli kaynak vardır dedik. Kaynakları gösterdik. Üretken bir ekonomiyi nasıl yaratacağımızı önerdik. Demokrasinin daraltılmasına da karşı çıktık. Genişletilmesi için öneriler ortaya koyup çaba harcadık. Seçim yasasının anti demokratik olduğunu, değişmesi gerektiğini ısrarla söyledik. Seçim sonuçlarından emekçi çevreler adına memnun değiliz. Seçim sonuçlarına saygılıyız. Başarılı sonuç alan partileri kutlarız. İki kutuplu bir toplum yaratılması yönündeki oluşan tablonun demokrasi açısından yararlı olmayacağı kanaatindeyiz.

Tüm bunlara ek olarak yinelemek isteriz ki, toplum bu seçim sonuçlarıyla bu haliyle bir değişim istemediğini veya istese bile hazır olmadığını göstermiştir. Biz görevimizi yapıp toplum için sıkıntılı yönleri bu süreç içerisinde söyledik. En azından Kıbrıs Türk halkının bundan sonraki geleceğinde önerdiğimiz bu bilgilerin yol gösterici olacağını umuyoruz. Kıbrıs Türk halkının yolu açık olsun.”

 

 

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur