1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Büyükhan’da ‘izinsiz’ su kuyusu çalışması!
Büyükhan’da ‘izinsiz’ su kuyusu çalışması!

Büyükhan’da ‘izinsiz’ su kuyusu çalışması!

Vakıflar İdaresi’ne bağlı Büyükhan içerisinde bulunan eski su kuyusu, handaki T.M. isimli esnaf tarafından ‘izinsiz’ olarak aktif hale getirilmeye çalışılıyor.

A+A-

Lefkoşa Büyükhan içerisinde bulunan eski su kuyusu, handaki bir esnaf tarafından ‘izinsiz’ olarak aktif hale getirilmeye çalışılıyor.  Vakıflar İdaresi’ne bağlı Büyükhan’daki eski su kuyusunun temizlenerek, aktifleştirilmesi için çalışma başlatılırken, kuyuyla ilgili ne Lefkoşa Kaymakamlığı’ndan ne de Vakıflar İdaresi’nden izin alınmadığı ortaya çıktı. Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından da gerekli onayın alınmadığı su kuyusuyla ilgili bir takım hazırlıklar yapıldığı bazı esnaflar tarafından aktarıldı.

Vakıflar İdaresi yetkilileri yapılmak istenenin yasa dışı olduğunu açıkladı.

Bardak: “Yönetim Kurulu’na hiçbir bilgi gelmedi, yasa dışı bir işlem var”

YENİDÜZEN’e konuşan Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu üyesi Ali Bardak, Büyükhan’ın içindeki su kuyusunun aktif hale getirilmesine yönelik Yönetim Kurulu’na hiçbir bilgi, başvuru ve önerge getirilmediğini belirterek, yapılmak istenen çalışmanın ‘yasa dışı’ olduğunu açıkladı.

Handaki T.M isimli esnafın bir yerlerden talimat alarak su kuyusunun çalışması için girişim başlattığını aktaran Bardak, Vakıflar İdaresi olarak müdahale etmelerine rağmen çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Bardak, “Bu kişi kuyuyu temizletir, çiçek ekecek suyu dışarı çıkaracakmış. Bu yasa dışıdır. Yönetim Kurulu’nun bu konuda ne bilgisi ne de izni vardır. Bu iş olmasın diye ben olaya şahsen müdahale ettim, Emlak Şubesi de müdahale etti ama bu kişi bir yere dayanarak bu işi yapmaya başladı. Bugün de müdahale ettik” dedi.

Turizm Bakanlığı: “Alınmış onay ve izin yoktur”

Konuyla ilgili Turizm Bakanlığı’ndan YENİDÜZEN’e yapılan açıklamada, dekoratif olarak duran su kuyusunun aktif hale getirilmek istendiğini ancak ne Vakıflar İdaresi’nden ne Lefkoşa Kaymakamlığı’ndan ne de Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan alınmış herhangi bir izin olmadığı açıklandı. Bölgede su sıkıntı yaşandığı bu nedenle kuyunun aktifleştirilmek istendiğini belirten Bakanlık, ilgili kurumlardan onay ve izinler alınmadan su kuyusunun aktifleştirilemeyeceği belirtildi.

Bu haber toplam 2151 defa okunmuştur