1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Büyük ilgi gördü
Büyük ilgi gördü

Büyük ilgi gördü

Lefke Gazi Lisesi Müdürü Ziya Tüzel “Lefke’de Yaşam Bisiklet ile Güzel” etkinliğiyle Cittaslow Lefke İlçesi’nde araba değil bisiklet sürmenin alışkanlık haline getirilmesini amaçladıklarını söyledi.

A+A-

Lefke Gazi Lisesi öncülüğünde, Lefke Belediyesi, Lefke Kaymakamlığı ve Lefke Sivil Toplum Örgütlei ve Aspava Spor Kulübü desteği ile Lefke İlçesinde Bisiklet Sürüşü etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Lefke Gazi Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Aspava Spor Kulübü sporcuları katılım gösterdi.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bisiklet kullanımını yaygınlaştırıp Lefke’nin doğal güzelliklerine farkındalık yaratmak için “Lefke’de Yaşam Bisiklet İle Güzel” sloganı ile düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

Belirli noktalarda durup bölge ile ilgili bilgiler veren öğrenciler, Lefke çarşısında halka broşür dağıttı.

Lefke Gazi Lisesi avlusunda başlayan etkinlik Aplıç, Madenci Heykeli, Gemikonağı Göleti, Aşıklar Tepesi, Lefke Çarşısı, Osmanlı Su Kemerleri ve Karşıyaka güzergahı izlenip Lefke Gazi Lisesi’nde son buldu.

Etkinliğin başında bulunan Lefke Gazi Lisesi Müdürü Ziya Tüzel, sosyal sorumluluk projesi olan “Lefke’de Yaşam Bisiklet ile Güzel” etkinliğinin bisiklet sürme alışkanlığını kazandırmak, spor yapan sağlıklı bir nesil yetişmesine katkı koymak ve Cittaslow Lefke İlçesi’nde araba değil bisiklet sürmenin alışkanlık haline getirilmesini amaçladıklarını söyledi.

Sürüş öncesinde Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, Lefke Sivil Toplum Örgütleri adına Teoman Oktay ve Lefke Kaymakamlığı adına İlhan Muhip etkinliğe desteklerini belirten birer konuşma yaptı.

 

l1-040.jpg

l2-031.jpg

l3-018.jpg

 

 

Bu haber toplam 2438 defa okunmuştur