1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bu kez hastanede yüksek tansiyon
Bu kez hastanede yüksek tansiyon

Bu kez hastanede yüksek tansiyon

Sendikaların “ek mesai yapmama” eylemi Devlet Hastanesi’nde gerilime neden oldu, “dışarıdan hemşire getirildi” iddiası bakanlıkla sendikayı karşı karşıya getirdi.

A+A-

Halil Hepşen

 Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde açıklama yapan sendika temsilcileri, Bakanlığın uygulamaya koyduğu “taşeron üstünden istihdamlarla sağlık hizmetlerinin verilmesi” uygulamasına son verilmemesi halinde süresiz grev dahil her türlü sert tedbirin uygulanacağını belirtti.

Devlete istihdam yönteminin belli olduğunun altını çizen sendika temsilcileri, dışarıdan mesleki yeterliliği belli olmayan kişilerin alelacele hastanede göreve başlatıldığını iddia etti.

 Kendilerinin eyleminde “insan sağlığını riske etmeyecek yatılı servislerde ek mesai yapmadıklarını” vurgulayan sendika yetkilileri, Acil servislerde ve 112 hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmadığını da sözlerine eklediler.

 Bakanlık tarafından yapılan uygulamanın “meslek onurunu ayaklar altına aldığını” öne süren söyleyen sendika yetkilileri, bu duruma asla izin vermeyeceklerini, söz konusu uygulamanın son bulmaması halinde süresiz grev de dahil olmak üzere her türlü mücadeleyi vereceklerini ifade ettiler.

Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim ile hastanede örgütlü sendika yetkilerinin konuyu görüşmek için bir araya geldiği öğrenildi.

Sağlık Bakanı Besim: “Dışarıdan hemşire iddiası doğru değildir, böyle bir karar da yoktur.”

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Yenidüzen’e yaptığı açıklamada sendika temsilcilerinin açıkladığı gibi hastaneye dışarıdan “taşeron firma” üzerinden 30 hemşire istihdamı yapıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı olarak bir hemşireyi asla taşeron üzerinden istihdam etmeyeceğini belirten Besim, yarın işe başlayacak birinin olmadığını, kimsenin de bu eyleme karşı işe alınmadığını söyledi.

Söz konusu iddianın sebebinin, anne ve babası hemşire genç bir hemşirenin gönüllü olarak yataklı servisin birinde hizmet etmek istemesi olduğunu vurgulayan Besim, durumu sendika yetkilerine anlattığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Filiz Besim çok zor bir dönemden geçildiğini, bunun ek mesai kesintisi olayı olmadığını vurgulayarak, esas odaklanılması gereken konunu her kesimin elini taşın altına koyması gerekliliği üzerinde durdu.

 Doktorun ya da hemşirelerin yaptığı ek mesailerin asla bedelinin ödenemeyeceğini anlatan Besim, şu anki sürecin çok farklı olduğunu, ülkenin olağanüstü bir durumdan geçildiğini söyledi.

Bugünkü durumun 1960’lı yıllarda yaşadığımızla benzeştiğini de belirten Besim, o dönemde doktorundan hemşiresine, öğretmenine askerine aylık 36 liraya köy köy gezerek insanlarımızın birbirinin yaralarını sardığı, o dayanışmaya yine ihtiyacın olduğunu sözlerine ekledi.

 

yeniduzen-satin-aliniz-796.jpg

 

 

Bu haber toplam 3372 defa okunmuştur