1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Bu çocuğa sahip çıkınız’
‘Bu çocuğa sahip çıkınız’

‘Bu çocuğa sahip çıkınız’

Öz kızına iki yıl boyunca tecavüz eden 44 yaşındaki H.D, 30 yıl hapse mahkum oldu. Hakimin sözleri ders gibiydi.

A+A-

Devrim DEMİR
Alayköy’de iki yıl boyunca öz kızına tecavüz eden ‘baba’ H.D, SUÇLU bulundu, 30 YIL HAPSE mahkum edildi. Hakim devlete çağrı yaptı: Çocuğa sahip çıkınız.

Alayköy’de iki yıl boyunca öz babası tarafından tecavüze maruz kalan, aile bireylerine anlatmasına rağmen kimsenin kendisine inanması üzerine, 2018 yılında ‘183’ hattını arayarak yardım isteyen kız çocuğunun elindeki ses kayıtları üzerine tutuklanan tecavüzcü baba H.D aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza  Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Ekim ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak öz kızına tecavüz suçundan yargılanmayı bekleyen H.D, 7 davadan suçlu bulundu.

Sanık H.D, başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile aldığı kararla ‘16 yaşından küçük kız çocuğuna tecavüz’  ve ‘akraba ile cinsi münasebet’ suçundan 30 yıl hapse mahkum edildi.

Heyetin oy birliği ile aldığı kararı, mahkeme başkanı Fadıl Aksun açıkladı.

Annesini korumak için iki yıl sustu

Olayın 2016 ile 13 Eylül 2017 yılları ararsında Alayköy’de meydana geldiğini anımsatan mahkeme başkanı Fadıl Aksun, 15 yaşındaki mağdurenin komşusu aracılığı ile 2018 yılı Ekim ayında ‘Alo 183’ hattını arayarak yardım çağrısı yaptığını ve olayın Alayköy Polis Karakolu’na aktarılması üzerine soruşturmanın başlatıldığını anımsattı.

Mağdur kız çocuğunun şikâyetinin ardından Sosyal Hizmetler Dairesinde görevli bir memur ile Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini kaydeden Aksun, yapılan kontrollerde ilişkiye girildiğine dair bulgular tespit edilerek Adli Tıp Doktoru tarafından rapor yazıldığını kaydetti.

Aksun, raporların ardından H.D.’nin tutuklandığını, mağdur kız çocuğuna yapılan ilk sorgulamada ise annesine bir şey olmasından korktuğu için sustuğunu ve polise gitmek istemediği yönünde ifade verdiğini kaydetti.

Önce kabul etmedi… Tutuklanınca itiraf etti

Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, sanık H.D’nin aleyhinde getirilen suçlamaları ilk etapta kabul etmediğini daha sonra tutuklandıktan sonra işlediği suçları polise itiraf ederek gönüllü ifade verdiğini söyledi.

H.D.’nin Ekim ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde yargılanmayı beklediğini kaydeden Aksun, mağdur kız çocuğunun psikolojik olarak dağıldığına vurgu yaptı.

Aksun: Mağdur kız çocuğunun ilişkiye maruz kaldığı yaş 15

Oy birliği ile alınan kararı açıklayan Aksun, mağdur kız çocuğunun ilişkiye maruz kalmaya başladığı yaşın 15 olduğunun altını çizdi. Ceza Yasası’nda bu yaşta bir çocukla cinsel ilişkiye girme rıza aranmaksızın ‘Tecavüz’ suçu oluşturduğunu kaydeden Aksun, sanığın küçük çocuğu cinsel ilişkiye zorladığının kararda ağırlaştırıcı olduğunu kaydetti.

“Çocukların hakları devlet garantisi altındadır”

Aksun, bu davada ‘ensest’ ve ‘küçük çocuğa tecavüz’ suçunun birlikte işlendiğini belirterek, “Küçüklerin korunması ve cinsel dokunulmazlıkları evrensel olarak insan haklarının başında gelmekte olup, ülkemizce de kabul gören birçok sözleşmede çocukların hakları devletin garantisi altındadır” dedi.

Aksun: Bu olay insani duyguyla açıklanmayacak ölçüde

15 yaşındaki bir çocuk ile ‘cinsel ilişki ‘ kurma herhangi bir motif veya insani duyguyla açıklanmayacak ölçüde olduğuna vurgu yapan Aksun, “Bu fiilin çocuğuna doğal sevgi ve koruma içgüdüsü barındırması gereken baba tarafından gerçekleştirilmesi tam tabiri ile iğrenç bir durumdur. Ebeveynler dünyaya getirdikleri çocuklara bakmak onları korumak içgüdüsü ile donatılmıştır. Çocuklar da başlarına gelebilecek tehlikeyi hep dışarıdan beklerler. Hiçbir çocuk kendisine ailesi tarafından zarar verilebileceğini düşünemez, bu doğanın kanunudur” dedi.

Uzun bir süre bu suçu işlemesi kararda etkili oldu

Mahkeme başkanı Fadıl Aksun, sanığın mağdur kız çocuğunun karşı ‘ istismar ‘ ve ‘ tecavüz ‘ fiilini 18 ayı aşan bir süreye yayarak, kendi ifadesine göre öz kızına 30 defa bu suçu işlediğini itiraf ettiğini kaydetti.

Aksun, sanığın kendisinin dünyaya getirdiği ve korumakla mükellef olduğu kendi çocuğunu cinsel istekleri için obje haline getirdiğine vurgu yaptı.

Aksun: Mağdur kızın manevi katili oldu

Kararda mağdur kız çocuğunun sağlığına da dikkati çeken Aksun, kız çocuğunun bu olaylardan sonra psikolojisinin dağıldığını ve mahkemeye çocuğun sağlığı ile ilgili 13 ayrı doktor raporu sunulduğunu kaydetti.

Aksun, kız çocuğunun yaşadığı mağduriyet nedeniyle kendisine zarar verme eğilimi olduğu, böylesi bir iğrençliğe maruz kaldığı için küçüğün sağlıklı bir birey gibi manevi sağlığının devam ettirmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Sanığın yaptığı fiillerle kızının manevi katili olduğunu ifade eden Aksun, sanığın bir çocuktan faydalandığını söyledi.

Kız çocuğunun af beyanı değer bulmadı

Fadıl Aksun, kız çocuğunun mahkemeye çıkarak şahadet verdiğini ve babasını affettiği yönünde beyanda bulunduğunu anımsattı. Aksun, mahkemenin mağdur kız çocuğunu yakından gözlemleme fırsatı olduğuna değinerek, şuan 17 yaşında olan kız çocuğunun mahkemedeki şahadeti sırasında oldukça gergin ve tedirgin olduğunu izlediklerini kaydetti.

Sanığın af beyanının gerisinde birçok farklı gerekçe olduğunu belirten Aksun, mağdur kızın af beyanının hukuken değerinin olmadığının kanaatine vardıklarını ve af beyanına her hangi bir değer vermediklerine vurgu yaptı.

Mahkeme başkanından devlete çağrı

Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, sanığın KKTC vatandaşlığı aldığını ancak ailesinin vatandaş olmadığını, bu olayın korkusunu yaşayan küçük kız çocuğun da polise verdiği ifadesinde annesinin vatandaş olmadığı için ülkeden atılma korkusu yaşadığına yönelik kaygıları olduğunu söyledi.

Aksun, mağdur kız ve ailesinin mevzuat çerçevesinde vatandaşlık hakkının olması halinde erken bir zamanda vatandaşlığın bahşedilmesi ve aileye gerekli yardımın yapılması için devlete çağrı yaptı.  Aksun, bir gecikme ve ihmalin böylesi bir suça maruz kalmış ailenin sanığın fiillerinden ötürü başka mağduriyete uğramalarına yol açacağının altını çizdi.

Aksun: Böyle bir baba aile bireylerinde uzak tutulmalı

Sanık H.D’nin aleyhine getirilen 7 ayrı davadan suçlu bulunduğunu ifade eden Aksun, suçun işleniş şekli itibarı ile hiçbir hafifletici neden olmadığını, sanığın bakmakla mükellef olduğu ailesinin varlığına da hiçbir değer vermediklerini kaydetti.

Aksun, tam tersine böyle bir babanın ailesinin tüm bireylerinden uzak tutulması gerektiğine vurgu yaparak, H.D’yi yargılandığı “16 yaşından küçük çocuğa tecavüz” ve “akraba ile cinsi münasebet” davalarından 30 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.

Kararı dinleyen herkes gözyaşlarına hâkim olamadı

Tüyler ürperten davanın kararını dinlemek için Lefkoşa Ağır Ceza salonunda toplanan avukat ve birçok kişi olayın olgularının aktarıldığı esnada gözyaşlarına hâkim olamadığı gözlemlendi.

Bu haber toplam 4262 defa okunmuştur