1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. BRT’ye bayram uyarısı
BRT’ye bayram uyarısı

BRT’ye bayram uyarısı

BAY-SEN: “Ek mesailerin ödenmemesi halinde BRTK çalışanları bayramda işbaşı yapmayacak”

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) BRTK çalışanlarının emeğinin görmezden gelinmesinin devam ettiğini savunarak, bayram öncesinde (22.6.2017) çalışanların birikmiş ek mesailerinin ödenmemesi halinde BRTK çalışanlarının bayramda işbaşı yapmayacağını açıkladı.

BAY-SEN adına yazılı bir açıklama yapan, Başkan Salih Sakallı, hiçbir kamu kurumu çalışanının 2016’dan ek mesai alacağı yokken, BRTK çalışanlarının yalnızca dini ve milli bayramları içeren 2016’ya ait 5 aylık ve 2017’ye ait 5 aylık ek mesai alacaklarının ödenmediğini belirtti.

BRTK yönetiminin bu yolla, Toplu İş Sözleşmesi’nin 26’ncı maddesini de ihlal ettiğini savunan Sakallı, sendikanın bugüne kadar yaptığı tüm girişimlerde “2017 bütçesi onaylansın, geriye dönük alacaklar kapatılacak” yanıtını aldığını ve üyenin sabrının taştığını ifade etti.

Sakallı, “Kurumdaki iş barışının bozulmaması, Toplu İş Sözleşmesi ihlaline son verilmesi, Anayasa’nın 49. Maddesindeki ilkesinin çiğnenmemesi için, BRTK yönetimini ve hükümeti son kez uyarıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 

Bu haber toplam 1710 defa okunmuştur
Etiketler : ,