1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bize bunları yaşatanlar, 5 yıl sonra elini kolunu sallayarak gezecek öyle mi?”
“Bize bunları yaşatanlar, 5 yıl sonra  elini kolunu sallayarak gezecek öyle mi?”

“Bize bunları yaşatanlar, 5 yıl sonra elini kolunu sallayarak gezecek öyle mi?”

Türkiye’deki depremlerde enkaza dönen Isias Otel’de hayatını kaybeden Şampiyon Meleklerden İzcan Nurluöz’ün annesi Feriha Yiğittürk, otele ilişkin Adıyaman Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle ilgili konuştu.

A+A-

Türkiye’deki depremlerde enkaza dönen Isias Otel’de hayatını kaybeden Şampiyon Meleklerden İzcan Nurluöz’ün annesi Feriha Yiğittürk, otele ilişkin Adıyaman Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle ilgili konuştu, “bize bunları yaşatanlar, 5 yıl sonra elini kolunu sallayarak gezecek öyle mi?” diye sordu.

İddianamede, deprem suçlularının “olası kast” yerine, “taksir” suçlamasıyla yargılanmalarının talep edilmesine ilişkin Yiğittürk, “İSİAS katillerine kumdan otel yapma izni veren bu sistemde, olası kasttan yargılanmaları gerekirken, 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değildir, hukuken de gerçeği yansıtmaz” dedi.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında “Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Evlatlarımızın gözleri, bizlerin nefesleri enselerinde olacak. Hesap verecekler!” diyen Yiğittürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Adalet için mücadele ediyorsak eğer, çocuklarımıza duyduğumuz özlem ve saygıdandır.

Çocuklarımız için nefes alıyor, adalet için yaşıyoruz.

Her gün, her an, onca yaşanmışlık ve anı yüzümüze çarpıyor, içimizdeki o büyük boşluk daha da genişliyor.

Ayaktaysak, dizlerimzde derman varsa, çocuklarımızın yarım kalan hayatlarını, başka çocuklarda yaşatmak içindir.

Bir de...

Adalet için!

Her sabah, derneğimiz mali olarak daha fazla güçlensin, evlatlarımızın isimleri yaşasın, yeni burslar verelim, başka çocukların geleceğine dokunalım diyorsak, motivasyonumuz ne olabilir?

Peki, bize bunları yaşatanlar, 5 yıl sonra elini kolunu sallayarak gezecek öyle mi? Canlarımızı alanlar, onları hayattan bilerek ve isteyerek koparanlar ne olacak? Uzman kişilerin, "kum dolu kovayı ters çevirmek gibi" dediği İSİAS cehennemini yaratanlar hesap vermeyecek, öyle mi?

Birileri bizim susup oturmamızı bekleyecek, oldu mu?

Susmayacağız.

Unutturmayacağız.

Mücadelemiz her platformda devam edecek.

İSİAS katillerine kumdan otel yapma izni veren bu sistemde, olası kasttan yargılanmaları gerekirken, 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değildir, hukuken de gerçeği yansıtmaz.

Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz!

Evlatlarımızın gözleri, bizlerin nefesleri enselerinde olacak.

Hesap verecekler!”

Bu haber toplam 2078 defa okunmuştur