1. HABERLER

  2. SPOR

  3. BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ
BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ

BİRİNCİ LİG’DE HAFTAYA BAKIŞ

Telsim Birinci Lig’de şampiyonluk ve Süper Lig’e terfi mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. Lider Ozanköy’ün puansız kapadığı 19’uncu hafada Yeni Boğaziçi yeniden liderliğe yükseldi. Yalova ise ikinci sırada haftayı tamamladı

A+A-

Liderlik savaşı kızıştı



Telsim Birinci Lig’in 19’uncu hafta maçları geride bıraktığımız hafta sonu oynandı. Oynanan 7 karşılaşmanın 5 tanesini ev sahibi ekipler, 1 tanesini konuk ekipler kazandı. Bir karşılaşmanın beraberlikle tamamlandığı haftada 31 gibi yüksek bir gol rakamına ulaşıldı.
Haftaya lider giren Ozanköy, konuk olduğu Türkmenköy deplasmanında 3-0’lık bir mağlubiyet alırken, bu mağlubiyet onları liderlikten etti. İkinci sıradaki Yeni Boğaziçi konuk ettiği Vadili’yi 4-2’lik skorla mağlup ederek liderlik koltuğunu bir hafta aranın ardından yeniden devraldı. Kendi sahasında Esentepe’yi konuk eden Yalova, rakibini 3-1 yenerek ikinci sıraya yükseldi. Bu üç ekibin arasında az puan farklarının olması, şampiyonluk yarışının ve terfi heyecanının son haftalara kadar süreceğinin göstergesi.

Mormenekşe ve Düzkaya galip
Kendi evinde oynadığı maçlarda farklı galibiyetler alan ancak bu başarısını deplasmanlara taşıyamayan Gönyeli, Mormenekşe’ye 3-1 yenilerek haftayı puansız kapadı. Mormenekşe bu galibiyetle haftayı dördüncü sırada kapadı.
Binatlı deplasmanına konuk olan Düzkaya, 2-1’lik galibiyetle puanını 30’a yükselterek liderin 6 puan gerisinde haftayı 5’inci sırada tamamladı ve Süper Lig’e terfi yolunda umutlarını devam ettirdi.

Beylerbeyi’nde 8 gol var, galip yok
Kendi sahasında konuk ettiği Dumlupınar karşısında geriye düştüğü maçta 2-1 galip gelen Gençler Birliği, daha önce ayrılmaya karar veren antrenör Mustafa Kabasakal’a galibiyetle veda etti. Haftanın en gollü karşılaşması 8 golün kaydedildi ve puanların paylaşıldığı Tatlısu ile Görneç arasında oynandı. Ev sahibi Tatlısu’nun 1, konuk Görneç’in ise 3 kez öne geçtiği maçta galip çıkmadı ve taraflar 4-4’lük skorla haftayı 1’er puanla kapadılar.

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur
Etiketler :