1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Biri subay 3 polis görevden ihraç edildi
Biri subay 3 polis görevden ihraç edildi

Biri subay 3 polis görevden ihraç edildi

Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde uzun bir süredir yürütülen soruşturma kapsamında “FETÖ örgütü” olarak adlandırılan yapı ile bağlantıları olduğu iddia edilen, bir subay, bir polis çavuşu ve bir polis memuru meslekten çıkarıldı.

A+A-

Devrim DEMİR

Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde uzun bir süredir yürütülen soruşturma kapsamında “FETÖ örgütü” olarak adlandırılan yapı ile bağlantıları olduğu iddia edilen, bir subay, bir polis çavuşu ve bir polis memuru dün itibarı ile Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından mesleklerinden sürekli olarak çıkarıldı.

Polis Basın Subaylığı, ilgili kişilerle ilgili aleyhlerine getirilen herhangi bir ceza davası olmadığını belirtti. YENİDÜZEN’e bilgi veren Basın Subaylığı, tutuklamanın söz konusu olmadığını açıkladı.

Görevlerinden men edilen polislerin dava yoluyla hak arayacakları öğrenildi.

Polis ihraç kararını kamuoyu ile paylaştı

Polis Genel Müdürlüğü, 3 kişinin görevlerinden men edildiğini şöyle duyurdu:

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bir subay, bir polis çavuşu ve bir polis memuru olmak üzere toplam üç polis mensubu, 51/84 Sayılı Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasasının 71(2)(c) maddesi uyarınca, kamu yararı gereği Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından bugünden itibaren meslekten sürekli olarak çıkarılmışlardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.       

Süreç diğerleri için de başladı

YENİDÜZEN’in edindiği bilgiye göre; Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde, “şüpheli” listesinde olan diğer isimler için de ihraç süreci ilerleyecek.

200’ü aşkın polis sorgulandı

Türkiye’deki “Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması” adlı soruşturma kapsamında, Polis Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan idari soruşturmada bugüne kadar 200’ü aşkın polisin soruşturma listesinde olduğu hepsinin tek tek sorgulandığı öğrenildi.

İddiaya göre; “FETÖ” soruşturmasında, iki polis müdürü, üç başmüfettiş, iki subay ve bir çavuşu yüksek derecede “şüpheli” konumunda.

 

    

Bu haber toplam 3478 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler