1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Birçok aktiviteye evsahipliği yapacak
Birçok aktiviteye evsahipliği yapacak

Birçok aktiviteye evsahipliği yapacak

LTB ile HAK-DER Hamitköy’de bulunan tesisin kullanımı ile ilgili protokol imzaladı

A+A-

Başkent’in en hızlı gelişen bölgelerinden olan Hamitköy’de özellikle çocukların ve gençlerin yararına olacak önemli bir anlaşma yapıldı. Sivil toplum kuruluşları ile çeşitli alanlarda işbirliği içerisine giren Lefkoşa Türk Belediyesi, bu kapsamda Hamitköy Kültür ve Dayanışma Derneği (HAK-DER) ile çok yararlı bir çalışma başlattı.

Kültürel ve sportif birçok faaliyete uygun
Avrupa Birliği’nin finanse ettiği ve LTB’nin yürüttüğü “Önce Çocuklar ve Gençler Projesi” kapsamındaki binanın kullanımı imzalanan protokol ile Hamitköy Köy Komitesi adına HAK-DER’e verildi.
İçerisinde bilgisayar odaları, duşlar, çay ocağı ve çeşitli aktivitelere uygun ekipmanlar, mobilya grupları bulunan binanın dış kısmında da orta ölçekli bir halı saha ve parke döşenmiş aktivite alanı yer alıyor. Binada faaliyetler ve organizasyonlar için 80 tane de sandalye bulunuyor.
Bina HAK-DER’in çeşitli aktivitelerine evsahipliği yapacak ve gerek kültürel, gerekse sportif faaliyetlerde yoğun olarak kullanılacak.

Çetinsoy: En iyi şekilde idame ettireceğiz
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ve HAK-DER Başkanı İsmail Çetinsoy 6 aylık süreyi kapsayacak protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulundular. HAK-DER Başkanı Çetinsoy konuşmasında dernek olarak yaşadıkları çeşitli sıkıntılar nedeni ile faaliyetlerini yapacak yer bulamadıkları bir dönemde böylesi bir anlaşmasın kendileri için son derece büyük önem taşıdığını söyledi.
AB’nin Önce Çocuklar ve Gençler projesine değinen Çetinsoy, bu projenin ham Hamitköy, hem de Haspolat’taki çocuklar ve gençlerin sosyalleşmesine ve kötü alışkanlıklardan uzak durmasına yönelik büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Kendi derneklerinin de bu anlayışta olduğunun altını çizen Çetinsoy “Burayı Hamitköy Köy Komitesi’nin de izniyle en iyi şekilde idame edeceğiz. Yapacağımız etkinliklerle burası hem Hamitköy, hem de LTB için güzel bir faaliyet alanı olacak” dedi.

Fellahoğlu: Çocuklar ve gençlere sahip çıkılması çok önemlidir
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise projeyi bu noktaya getiren kişilere ve finansmanını sağlayan Avrupa Birliği’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında böylesi projelerin belediyecilikte büyük anlam ifade ettiğini vurguladı.
HAK-DER’in burada bölge halkı için güzel faaliyetlere imza atacağına inanç belirten Fellahoğlu, “Sizler gibi özverili şekilde bölgesine insanımıza çocuklarımıza ve gençlerimize katkı kapmak için uğraş veren kişilere bu yapıların devredilmesi ve faaliyet imkanı sağlanması çok anlamlıdır” dedi.
Dernek olarak gerçekleştirilen aktivitelerin bundan böyle altyapı temelinde olacak olmasının çok daha güzel organizasyonların habercisi olduğunu aktaran Fellahoğlu, bunun bölge çocuklarına ve gençlerine sahip çıkmanın güzel bir örneği olduğunun altını çizdi.

Güralp: Projenin sürdürülebilir olması gerekmektedir
Önce Çocuklar ve Gençler Projesi Koordinatörü Ali Güralp ise araziyi sağlayan devlet yetkililerine ve finansmanı sağlayan AB’ye teşekkür ederek, projenin sürdürülebilir olması üzerinde durdu.
Güralp, HAK-DER’in faaliyet yürüteceği bu tesisin denetimini kendilerinin yapacağını ve çalışmaları takip edeceklerini vurgularken, bu projenin başarısının daha güzel örnekleri de ortaya çıkaracağı düşüncesini sözlerine ekledi. YD

Bu haber toplam 1869 defa okunmuştur
Etiketler : ,