1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bir işbilmezliktir gidiyor, bir oyundur dönüyor’
“Bir işbilmezliktir gidiyor, bir oyundur dönüyor’

“Bir işbilmezliktir gidiyor, bir oyundur dönüyor’

CTP Milletvekili Candan, ‘arapsaçına’ dönen Dışişleri Dairesi münhali ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

CTP Milletvekili Armağan Candan, ‘arapsaçına’ dönen Dışişleri Dairesi münhali ile ilgili açıklama yaptı,

“Bir işbilmezliktir gidiyor. Bir oyundur dönüyor” dedi.

Sosyal paylaşım sitesi facebook aracılığıyla münhali değerlendiren Candan, münhal ile ilgili aylardır Kamu Hizmeti Komisyonu, Eğitim Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında karşılıklı suçlamalar yapıldığına dikkat çekti.

Candan, başvurusu KHK tarafından reddedilen gençlere de itiraz dilekçesi vermeleri yönünde çağrıda bulundu.

Hatırlanacağı üzere; Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Dairesi’ne 3. Derece 3. Sekreter istihdamı için açılan 20 kişilik münhal sonrasında yapılan 94 başvurunun 74’ünün Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından reddedildiğini açıklamıştı.

Candan, şunları söyledi: “Aylardır bir türlü sonuçlandırılamayan bir dışişleri münhali. Sınav iptalleri, sınavın test mi klasik mi olacağı, dil sınavının olup olmayacağı, ertelemeler, tüzük değişiklikleri, tartışmalı ve yeterince bilgilendirici olmayan başvuru kriterleri, yabancı dil ölçümünde standart dışılıklar, kamu yeterlilik sınavından bir hafta önce münhale başvuru süresinin bitmesi ve sonuç gerek yurtiçinde gerekse yurtdışındaki iyi okullarda uluslararası ilişkiler okumuş, master yapmış birçok gencimizin sınava girme hakkından bile mahrum bırakılması. Kamu Hizmeti Komisyonu, Eğitim Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında aylardır gidip gelen top ve yapılan karşılıklı açıklamalar, suçlamalar. Bir işbilmezliktir gidiyor. Bir oyundur dönüyor. Olan da her seferinde hayalleri yıkılan, yaşamları ertelenen gençlerimize oluyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Yeter... Başvurusu KHK tarafından reddedilen başvuru sahibi gençlerimizin gidip itiraz dilekçesi vermesi önemli…”

Bu haber toplam 2216 defa okunmuştur
Etiketler :