1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Bir grup vatandaş hangi yetkiye dayanarak iki saatliğine geçişleri engelledi?”
“Bir grup vatandaş hangi yetkiye dayanarak iki saatliğine geçişleri engelledi?”

“Bir grup vatandaş hangi yetkiye dayanarak iki saatliğine geçişleri engelledi?”

Unite Cyprus Now grubu, Kıbrıslı Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı’na motosikletçilerin barikatı kapatmasına neden izin verildiğini sordu

A+A-

Unite Cyprus Now grubu, Kıbrıslı Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı’na bir mektup göndererek, motosikletçilerin 5 Ağustos tarihindeki eyleminde barikatı kapatmasına neden izin verildiğini sordu.

Mektup şöyle:

“Sayın Bakan,

5 Ağustos 2017 tarihinde, geçmek amacıyla saat 11:00’de Ledra Sokak’taki kontrol noktasına geldiğimizde Isaak ve Solomu anısına bir grup motosikletlinin geçişleri engellediğini gördük. Protestocular, kontrol noktasına her türlü geçişi engelleyerek  iki saatten fazla bir süre boyunca çok sayıda insanın geçişine mani oldular.

Yaklaşan herkese kontrol noktasının kapalı olduğunu ve geçemeyeceklerini söylediler. Bazı polis memurları da arkalarında durarak, etkinlik yüzünden geçişlere müsaade edilmediğini tekrarladılar. Polis memurlarına geçişlerin hükümet yetkililerinin emriyle mi kapatıldığını sorduğumuzda, kontrol noktasının etkinlik yüzünden kapalı olduğunu söylediler.

Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin etkin kontrolü altında olan bölgeye geçişlerin ve çıkışların Yeşil Hat Tüzüğü tarafından tüm Kıbrıs ve AB vatandaşları için garanti edilen bir hak olması hasebiyle ve bu kontrollerin Sivil Kayıt ve Göç Dairesi ve polisin sorumluluğu altında olduğundan hareketle, bir grup vatandaşın hangi yetkiyle geçişleri iki saatten bir süreliğine engellediğini size sormak isteriz?

Lütfen, kişilerin ve grupların barışçıl gösteriler yapma hakkına bütünüyle saygı duyduğumuzu, ama kimsenin vatandaşların yasal haklarının yerine getirmeyi engellemeye veya yetkililerin yetkilerini ele geçirmeye hakları olmadığına inandığımızı dikkate alınız.

Bir grup vatandaşın geçişleri zorla engellemesini yasal bir hareket olarak mı değerlendirdiğinizi ve bunun tekrarlanması durumunda nasıl hareket etmeyi planladığınızı bize bildirmenizi rica ederiz.

Son olarak, etkinliğin kontrol noktasının az ötesinde gerçekleşmesi ve vatandaşların geçiş yapabilme yasal haklarını kullanmalarına imkan tanıyabilmek için polis tarafından niye hiçbir önlem alınmadığı konusunda yanıt vermenizi rica ederiz.

 

UniteCyprusNow

 

Bilgi: Polis müdürü
AB Komisyonu Temsilciliği
İçişleri Bakanı”

 

Bu haber toplam 1698 defa okunmuştur
Etiketler : ,